Interview Manon de Munck - wedstrijden Ermelo

11-07-2020
Interview Manon de Munck - wedstrijden Ermelo

 

Kun je de organisatie van de wedstrijd kort even voorstellen? 

De organisatie bestaat uit Nienke Schaafsma, Yvonne de Munck en ikzelf, Manon de Munck

De meesten van jullie (de organisatie) wonen in het Zuiden van NL. Wat ga je toch doen in Ermelo? :-)

Het idee om deze wedstrijd te organiseren is eigenlijk ontstaan tijdens het jubileum event van het NSIJP
in Ermelo, oktober 2019. We zagen alle mogelijkheden
van deze prachtige locatie en besloten dat het wellicht wel eens heel leuk kon zijn om hier een wedstrijd te organiseren!

Kun je iets meer vertellen over de baan? Zand? Dat zijn de paarden niet gewend? 

We leggen de 250m ovaalbaan in de grote buitenbak van het Nationaal Hippisch Centrum. Hier ligt een agterberg bodem, in het kort is dit eigenlijk een fijne, goed bewerkbare, verende bodem. We kunnen de bodem zo hard laten maken als we zelf willen, waardoor deze ook perfect geschikt kan zijn voor de tölt en zeker ook voor de telgang. Grote indoorwedstrijden zoals het Icehorsefestival in Herning en Worldtoelt in Odense worden ook op deze bodem verreden en daar zie je eigenlijk altijd hele goede resultaten. Daarom denken wij als organisatie dan ook dat deze bodem erg geschikt is voor de IJslanders!

Op 8 augustus is er een vrije trainingsochtend op het NHC, hiervoor kan iedereen zich aanmelden. Dan kun je zelf eens ervaren hoe het is om te rijden op deze bodem! 

De FEIF heeft WR wedstrijden uitgesteld voor 2020. Heeft dat voor jullie nog complicaties?

We vinden dit als organisatie natuurlijk erg jammer, maar wel begrijpelijk. Ondanks dat we geen WR status kunnen aanvragen voldoen we wel aan alle eisen. Het zal wellicht voor de ruiters een grotere teleurstelling zijn dan voor ons als organisatie. Je kunt bij ons natuurlijk wel gewoon je sport a punten halen, de wedstrijd telt mee voor de prestatieklassen. 

Kun je iets meer vertellen over het programma of is dat nog niet vastgesteld?

Ik ben op het moment aan het puzzelen met het programma, ik verwacht het eind deze week een voorlopige versie te kunnen publiceren.

En wat zijn er voor faciliteiten voor bezoekers? 

We hebben een mooi ruim terras met uitzicht op de ovaalbaan, met daarachter de brasserie waar je terecht kunt voor broodjes en snacks maar ook voor een lekker koffie of wellicht een wijntje. Daarnaast is Atorka ruitersport aanwezig met een stand.

Wat hoop je dat de wedstrijd brengt? Wanneer is het een succes geweest?

Voor ons is de wedstrijd een succes als de ruiters tevreden en enthousiast naar huis gaan. Het is natuurlijk een grote wedstrijd (we hebben nu zo’n 136 deelnemers) die wij voor de eerste keer organiseren. Het is allemaal redelijk nieuw voor ons, maar we krijgen hulp van andere organisatoren met veel ervaring waar we heel dankbaar voor zijn. We gaan er de volle 100% voor om zo’n succesvol mogelijke wedstrijd neer te zetten! Wij kijken er in ieder geval erg naar uit. Tot in Ermelo!

Opgeven voor 8 augustus kan hier!

Foto: Krijn Buijtelaar