Keuringsreglementen

Tijdens keuringen gelden enkele regels omtrent harnachement, vaccinaties, doping en algemene gedragsregels. Het NSIJP keuringsreglement kan worden gevonden onder documenten. Het NSIJP volgt verder de regels van de FEIF. Het fokreglement van de FEIF voor 2018 kan hier gevonden worden. 

Een belangrijke regel voor deelname aan evenementen, is de regel over vaccinatie. De FEIF volgt hierin de FEI. (De tekst die in het document van de FEIF gevolgd wordt is bindend en aan onderstaande vertaling kunnen geen rechten worden ontleend.)

De regels van de FEI zijn: "Voor deelname aan wedstrijden en keuringen dient de (influenza)enting van het deelnemende paard niet ouder te zijn dan 6 maanden en 21 dagen. Een paard moet minimaal 7 dagen voor deelname zijn gevaccineerd."

Daarnaast gelden de volgende regels omtrent vaccinatie:

Het paard moet een correcte basisenting gehad hebben. Deze is als volgt: eerste vaccinatie, tweede vaccinatie (binnen 21 tot 92 dagen) en een derde vaccinatie binnen 7 maanden na de tweede vaccinatie. Daarna moet het paard minimaal jaarlijks (binnen een jaar na de laatste enting) geënt zijn. Indien dit niet het geval is, moet de basisenting herhaald worden.

Bovenstaande regels zijn de internationale regels, die uitgebreider zijn dan de regels die door andere hippische organisaties in Nederland worden gehanteerd.

Alleen de enting tegen influenza is verplicht.