VIT

Voor les op en training van IJslanders ben je bij de leden van de VIT (Vereniging voor Instructeurs en Trainers) aan het juiste adres. Over heel Nederland verspreid wonen gediplomeerde instructeurs en trainers. Alle trainers/instructeurs zijn erkend door het NSIJP en de FEIF.

Wil je weten wie er bij jou in de buurt zit kijk dan op de website van de VIT.

Alle leden van de VIT zijn verzekerd als zij les geven of als zij paarden in training hebben. Ook zijn alle VIT-ers in het bezit van een geldig BHV-certificaat.

Om er voor te zorgen dat iedereen op de hoogte blijft van alle nieuwtjes op het gebied van rijden en gezondheid van IJslandse paarden worden er tweemaal per jaar bijscholingen georganiseerd.

TI-A is het hoogste niveau. Trainers/instructeurs die dit niveau hebben zijn allen zeer ervaren en kunnen ruiters met elke ambitie behulpzaam zijn. TI-B trainers/instructeurs komen daarna en dat wordt gevolgd door de TI-C jonge paarden. De leden van de TI-basis hebben de basisopleiding gevolgd.

Naast de “gewone” trainers en instructeurs kennen we binnen de VIT ook nog een aantal instructeurs die ook het certificaat Tölt in Harmony in bezit hebben. Via deze link is de TiH instructeur bij jou in de buurt te vinden.