Frisse blik

06-08-2021
Frisse blik

In Exloo is de zon weer doorgebroken.

Na de middagpauze is het tijd voor de F1. Elf ruiters staan startklaar en de jury heeft weer plaatsgenomen in de ovaalbaan.

De gezondheid van de paarden en een eerlijke strijd gaat uiteraard boven alles. Zo staat er nadat de proef is gereden een jurylid klaar voor inspectie van paard en harnachement.

Dat kan helaas soms leiden tot diskwalificatie als blijkt dat bepaalde zaken niet voor elkaar zijn.

Ik tref Ariëlle Withaar bij de deze check-locatie. Ariëlle is al jarenlang jurylid en maakt deel uit van het jurykader op dit kampioenschap. Ook zij heeft het afgelopen jaar natuurlijk weinig kunnen jureren. Zij vertelt dat het afgelopen jaar met minder wedstrijden, haar ook even de tijd heeft gegeven om dit bijzondere werk te reflecteren. Ze concludeert dat zij het mooi werk blijft vinden om combinaties te bekijken en te beoordelen. En daarbij dat de minder drukke periode ook wat heeft opgeleverd.

Zij zelf kijkt ze namelijk na deze rustige periode met frisse blik naar de paarden. Én ziet ook weer frisse paarden in de baan. Hebben die misschien ook profijt gehad van een wat langere periode met iets minder trainingsuren en minder wedstrijden?

Feit is dat voor het rijden van een kampioenschap de trainingsuren wel weer gemaakt zijn om op het hoogste niveau te kunnen presteren. Ruiters en paarden lijken er weer zin in te hebben!

Oh, en over frisheid gesproken. We worden hier bij tijd en wijle opgefrist door een regenbuitje. Wat overigens geen nadelig effect op de sfeer en het publiek.

De banken zijn deze vrijdagmiddag al aardig gevuld en het is genieten van de paarden in de ovaalbaan.

Geschreven door Anneke Hallebeek