Eindelijk weer een jeugddag

26-11-2021
Eindelijk weer een jeugddag

Op 21 november was het dan eindelijk zover! Eindelijk mocht de jeugd weer eens gezellig met elkaar en hun paarden aan de slag.
In de ochtend druppelden alle kinderen binnen om hun paard op de net verzorgde stal van rijvereniging Nimmerdor te zetten.
Alle 14 pony’s waren er klaar voor om op deze mooie dag het spring en trailparcours te trotseren!

Dit alles onder de deskundige leiding van Bo Cavens tijdens het springen en Lisa Kroon tijdens de trail.

Bo begon de springles met een voorstelrondje. Vervolgens mocht de jeugd laten zien, wat ze al konden met hun paard. Even los rijden in stap en draf en daarna mochten ze over de precies uitgemeten grondbalken lopen. Als dat goed ging, mochten ze in draf een kruisje springen. Niet alle IJslanders vinden dat natuurlijk even gemakkelijk. Bo legde bij de paarden die de tolt prettiger vonden dan ook rustig uit, wat ze konden doen om toch goed voorbereid de sprong te kunnen nemen. Uiteindelijk is het iedereen gelukt om in draf over de hindernis te gaan!
Later heeft Bo nog twee springlijnen uitgezet en daarna een parcours. Hierdoor werd niet alleen de springtechniek van de ruiters op de proef werd gesteld, maar ook de focus hoe de perfecte lijn nu te springen.

 Ongeveer gelijktijdig werd er in de andere grote binnenrijhal een trailparcours opgebouwd. Onder de leiding van Lisa Kroon werden alle hindernissen en obstakels getrotseerd. Veel onderdelen waren ook onderdeel van de trail op de Youthcup. Zoals ook het onder deel in de U. Hier moet je inrijden, afstappen, een rondje om je paard buiten de balken lopen en daarna weer op stappen. Heel belangrijk onderdeel hierbij is dat je niet moet vergeten je beugels op te steken! Je paard kan altijd bedenken dat hij geen zin heeft om te blijven staan. Gelukkig waren de meeste paarden zeer braaf en volgden ze de hulpen van hun ruiters nauwkeurig op. Voetballen, over het meer met de badeenden heen stappen en door de eeuwen oude pergola van plastic heen stappen, waren voor de meeste paarden in het begin even spannend. Het doel is dan ook samen met je paard het obstakel overwinnen op een goede manier. Tijdens de Youthcup krijg je dan ook punten voor hoe je een paard begeleidt door het obstakel.

Zo trotseerde elk paard de obstakels en hindernissen en luisterden de kinderen goed naar de aanwijzingen en tips en tricks van Bo en Lisa. In de middag Coronaproef samen geluncht en ‘s middags iedereen weer te paard.

Kortom een geslaagde dag voor iedereen! Wil jij de volgende keer ook (weer) meedoen? Of heb je andere suggesties voor ons als jeugdcommissie om te organiseren? Laat het ons weten via jeugd@nsijp.nl !!