Christa Rike & Vadall fra Fensalir - vijf keer goud?

04-08-2021
Christa Rike & Vadall fra Fensalir - vijf keer goud?

In aanloop naar het NK 2021 in Exloo, spreken we een aantal ruiters die in 2019 de titel Nederlands Kampioen hebben gehaald. Sommige ruiters wilden niet geïnterviewd worden, anderen herinneren zich een geweldige competitie. We spreken ook met Christa Rike. Zij is vier jaar achter elkaar Nederlands Kampioen in T1 met haar hengst Vadall frá Fensalir. 

Kun je iets vertellen wat er door je heen ging toen je in 2019 de titel kreeg?
“Oehh, das lang geleden maar ik weet dat ik het supergaaf vond! Ik won de T1 voor de vierde keer achter elkaar met Vadall. Het was natuurlijk niet zo spectaculair als de eerste keer maar ik was super trot op ons. Zo gaaf dat Vadall het toch weer voor me doet. Eigenlijk was het vooral ongeloof en supercool!”

Hoe is het daarna gegaan?
“Daarna zijn we naar het WK gegaan. We stonden 1e op de Worldranking lijst voor de jeugd. Maar helaas werd Vadall ziek op de WK. Dat was dus flink balen. Toen we thuis kwamen heb ik hem op rust gezet. Hij was toen 14 en had heel hard gewerkt.”

Ik zie jullie op de startlijst staan. Heb je hem weer opgepakt?
“Ja, Vadall verveelde zich afgelopen tijd, maar ik was zo druk met de nieuwe paarden. Ik heb hem twee, drie weken geleden weer opgepakt en hij vond het heel fijn om weer iets te doen. Hij doet het super goed! In eerste instantie wilde ik hem niet meenemen, maar het is toch wel geweldig om voor de vijfde keer deze titel te kunnen verdedigen. Dus hij gaat mee!”

En, zijn jullie klaar voor het NK?
"Ja, wij zijn er klaar voor!"

Wat ga je starten?
"Met Vadall start ik alleen de T1"

Wat zijn je verwachtingen?
"Ik hoop een fijne proef kunnen rijden met Vadall. Dat hoeft niet meer op het niveau waarop hij liep. Hij is nu 16. Natuurlijk hoop ik op een finale plek, maar dat we samen een leuke proef kunnen neerzetten is net zo belangrijk."

Chirsta start niet alleen met Vadall maar neemt ook Vonadis fra Fensalir, Fáni en Baron frá Waldthorst mee. Ze rijdt F1, T1, V1, F2 en T8 met deze paarden.

Heel veel succes Christa!