Vereniging

Het NSIJP is een vereniging die liefhebbers van het IJslandse paard samen brengt.

Het NSIJP brengt liefhebbers van het IJslandse paard samen door:

  • het organiseren van een vereniging en alles wat er voor nodig is om deze in stand te houden;
  • het registreren van IJslandse paarden in Nederland door het voeren van een stamboekadministratie met alle dienstverlening die daarbij hoort;
  • het informeren van leden over relevante zaken en ontwikkelingen;
  • het faciliteren van jeugdactiviteiten, recreatie-activiteiten;
  • begrazingsmogelijkheden en opleidingen voor trainers en juryleden;
  • het ondersteunen van individuele leden met hun vragen, maar ook het ondersteunen van wedstrijdorganisatoren en regionale rijverenigingen bij de organisatie van wedstrijden;

In 1959 is het NSIJP begonnen als stamboek voor de eerste IJslandse paarden die naar Nederland werden geïmporteerd. In de bijna 60 jaar van haar bestaan is het NSIJP uitgegroeid tot  dé organisatie voor iedereen die zich verbonden voelt met het IJslandse paard in Nederland. Het NSIJP is er daarom voor jeugdruiters, recreatief rijdende ruiters, sportruiters van alle niveaus en natuurlijk fokkers.

Het NSIJP is aangesloten bij de FEIF, de internationale federatie voor het IJslandse paard. Dit waarborgt dat sport en fokkerij volgens de internationale standaarden plaatsvinden. Het NSIJP zorgt voor de uitzending van equipes naar de Wereldkampioenschappen en naar de Youth Cup.

De stamboekadministratie is ondergebracht in WorldFengur. De in Nederland verblijvende IJslandse paarden zijn daarmee opgenomen in de wereldwijde database voor IJslandse paarden.

Het NSIJP telt ruimt 2000 leden die samen meer dan 7000 paarden hebben ingeschreven. De vereniging draait voornamelijk  met vrijwilligers. Het NSIJPkantoor dat bij Groenned is ondergebracht, ondersteunt bij administratieve zaken. In een vereniging die afhankelijk is van vrijwilligers hebben leden een belangrijke rol. In de verenigingsstructuur komt dat naar voren.

De variëteit in leden is groot; wat onze leden ook doen, ze delen de passie voor het IJslandse paard.

Samen maken we de vereniging!