Livestream voor het Fokkerij Event!

05-10-2020
Livestream voor het Fokkerij Event!

Livestream voor het Fokkerij Event!
Zondag 11 oktober 2020.

Goed nieuws voor iedereen die geïnteresseerd is in fokkerij, veulens, jonge merries en hengsten!

Hoewel er veel beperkende maatregelen zijn rondom de Covid-pandemie, zijn er mogelijkheden gevonden om toch een Fokkerij Event te organiseren voor onze fokkers en leden. Weliswaar in aangepaste vorm en zonder publiek, maar mét gratis livestream. Zo kun jij de best gefokte veulens van 2020 zien via je beeldscherm. Tijdens het Fokkerij Event worden de jonge hengsten gekeurd. En jij kunt daar - van afstand - bij zijn. Meer informatie over de livestream vind je later deze week op www.nsijp.nl

Nieuw dit jaar is de zogenaamde Futurity keuring. 3- en 4-jarige merries en hengsten kunnen worden voorgesteld en beoordeeld zoals op een gewone Feif-exterieurkeuring. Ons internationale Feif-jurylid Tom Buijtelaar, keurt de paarden samen met één van onze nationale juryleden. De punten worden op papier vastgelegd voor de fokker en eigenaar, maar niet in Worldfengur vermeld.

Wil jij jouw jonge merrie of hengst laten beoordelen? Mail dan voor woensdag 7 oktober 21:00 uur naar het NSIJP kantoor via info@nsijp.nl. Wees snel want er is een beperkt aantal plaatsen.

Foto: Patty van der Kaaij

Veulen: Fína frá Gæfustöðum (NL2020200030) 
Fokker en eigenaar: Yolanda Voetelink