Jeugdcommissie Prijsvragen

24-12-2018
Jeugdcommissie Prijsvragen

Om de kennis van onze jonge én iets oudere jeugdleden eens goed te testen, hebben wij in de maand December twee prijsvragen uitgeschreven. Onze jongere leden (tot en met 18 jaar oud) dagen wij uit om mee te doen aan prijsvraag nummer 1. Bij deze prijsvraag is het de bedoeling dat je door middel van het beantwoorden van de vragen 1 tot en met 10 verschillende woorden krijgt. Van deze woorden pak je telkens 1 letter (er staat in de vraag aangegeven welke) en deze vul je in op het aangegeven streepje (ook hiervan staat in de vraag aangegeven waar). Als je alle 10 antwoorden goed hebt geraden, krijg je uiteindelijk een woord te zien op de streepjes. Dit woord mag jij ons uiterlijk tot en met 31 december e-mailen naar jeugd@nsijp.nl. Zet in de email eventjes het woord dat jij hebt gevonden, je naam en je geboortedatum. Onder alle inzendingen met het juiste antwoord zullen wij 3 leuke prijzen verloten! En psssst, vind je het beantwoorden van de vragen een beetje lastig? Je mag het best even op internet opzoeken of wat hulp van je ouders vragen hoor! Wij zijn benieuwd naar al jullie antwoorden.

Onze íets oudere leden (vanaf 19 tot en met 26 jaar oud) dagen wij uit om mee te doen aan prijsvraag nummer 2. Laat je niet voor de gek houden, wij hebben een aantal pittige vragen voor jullie! Heb je alle antwoorden kunnen vinden op onze vragen? Dan mogen ook jullie je antwoorden uiterlijk tot en met 31 december e-mailen naar jeugd@nsijp.nl, onder vermelding van je naam en je geboortedatum. Benieuwd wat jullie prijs is? Dat verklappen we nog lekker niet!

De winnaars van beide prijsvragen zullen bekend worden gemaakt op 1 januari om het nieuwe jaar met een leuk cadeautje te beginnen! De winnaars zullen op onze Facebook pagina (NSIJP Jeugdpagina) bekend worden gemaakt, dus hou deze in de gaten! Wij kijken uit naar jullie inzendingen.

 

 

 

 

PRIJSVRAAG 1

_ _ _ _ _ _ _ _ _ _

 1. Deze gang hebben niet-IJslanders ook. Hij is iets sneller dan stap, maar langzamer dan galop. Vul de tweede letter van dit woord in op het eerste streepje.
 2. Deze letter zit in de rij-bak tegenover de B. Vul deze letter in op het tweede streepje.
 3. Een hengst die gecastreerd is heet een …. Neem van dit woord de laatste letter en vul deze in op het derde streepje.
 4. Bij deze gang bewegen de twee benen van het paard aan één kant tegelijkertijd. Rechts achter en rechts voor gaan eerst beide tegelijkertijd naar voren, en vervolgens links achter en links voor. Het is een heel snelle gang. Neem van dit woord de eerste letter en vul deze in op het vierde streepje.
 5. In deze stad wordt in 2019 het wereldkampioenschap IJslandse paarden georganiseerd. Neem van dit woord de tweede letter en vul deze in op het vijfde streepje.
 6. Zo heet het als je je paard in de bak rondjes om je heen laat rennen terwijl jij in het midden staat van de cirkel die je paard om je heen maakt. Neem van dit woord de eerste letter en vul deze in op het zesde streepje.
 7. In dit onderdeel van het zadel zit je voet tijdens het rijden. Neem van dit woord de vijfde letter en vul deze in op het zevende streepje.
 8. Zo heet de IJslander vereniging van midden Nederland. Neem van dit woord de vijfde letter en vul deze in op het achtste streepje.
 9. In dit land was in 2017 het wereldkampioenschap IJslandse paarden. Neem van dit woord de eerste letter en vul deze in op het negende streepje.
 10. Spannend he, de laatste letter! Deze letter zit verstopt in het woord dat hoort bij onze commissie. Hint; wij heten de j _ _ _ d - commissie. Neem van dit woord de vierde letter en vul deze in op het laatste streepje.

 

PRIJSVRAAG 2

 1. Welke Nederlandse ruiter heeft het meest deelgenomen aan de Wereldkampioenschap IJslandse paarden voor het Nederlandse team?
 2. Beschrijf de grootste ontwikkeling van de T2 door de jaren heen.
 3. 3. In welk jaar werd door het Alþing besloten dat er geen nieuwe paarden meer IJsland in gebracht mochten worden?