Word jij Country Leader tijdens de YouthCup 2024?

08-04-2024

Als Country Leader (CL) heb je in de aanloop naar en tijdens de FEIF Youth Cup (FYCup) een grote rol voor de ruiters die Nederland zullen vertegenwoordigen. De belangrijkste taak voor de CL is om contact te onderhouden met de ouders van de deelnemers. De CL is verantwoordelijk voor de eigen nationale groep en hun paarden. Dit betreft de interne voorbereiding van de FYCup, alle communicatie met ouders of wettelijke voogden, communicatie met het OC (Organiserend Comité) en FEIF. De CL houdt hierbij goed en regelmatig contact met een aangewezen persoon uit de jeugdcommissie. Waar nodig ondersteunt de jeugdcommissie de CL in het voorbereidende werk. 

Als CL moet je minimaal 25 jaar oud zijn. Het is zeer belangrijk dat je goed Engels kunt spreken, in een team kan werken en goed voor jezelf kan opkomen. De CL moet de groep ruiters informeren, en indien nodig herinneren aan de idealen en de redenering achter de FYCup evenals het belang van de internationale geest van samenwerking.

De CL is in samenwerking met de jeugdcommissie verantwoordelijk voor de reisarrangementen van en naar de FYCup. De FEIF verwacht dat de CLs op de hoogte zijn van de rijkwaliteiten van de deelnemers en de paarden en dragen de algehele verantwoordelijkheid voor de rijuitrusting (is de uitrusting veilig en voldoet het aan de FEIF-wedstrijdregels?). De CL slaapt bij de nationale groep en is verantwoordelijk voor het algemene gedrag en de samenwerking van de jongeren onder hun hoede. Alle CLs moeten deelnemen aan dagelijkse CL-vergaderingen.

De CL is verantwoordelijk voor het meebrengen van een nieuwe trofee, die de winnaar mag houden. De nieuwe trofee moet robuust en compact genoeg zijn om in de (vlucht)bagage van de winnaars te passen (voor meer informatie, zie punt 15 hieronder). De jeugdcommissie zorgt dat de CL een geschikte trofee mee kan nemen.

Voor de opening- en sluitingsceremonie op de FYCup moet de CL twee nationale vlaggen meebrengen. Maat 150x90 cm (vlaggenstokken worden door de OC geleverd).

De CL zal de eigen groep ondersteunen bij het samenstellen van een programma voor de landenavond (maximaal 7 minuten per land). De show moet iets zeggen over Nederland en onze cultuur. Let op dat de OC niet kan garanderen dat er een luidsprekersysteem voor muziek, een beamer of enige andere technische ondersteuning beschikbaar zal zijn. Het doel van de landenavond is om de deelnemers de kans te geven elkaar te leren kennen en iets te ontdekken over de verschillende landen vertegenwoordigd op de FYCup.

Tijdens de FYCup ben je als CL verantwoordelijk voor het welzijn van de paarden van het eigen land (gezondheid, verzorging, voeding en netheid in het stalgebied). Na overleg met een FYCup-trainer en de betreffende ruiter is het de verantwoordelijkheid van de CL om te beslissen of en zo ja, welke soort training of oefening het paard nodig heeft op woensdag (niet-rijdag).

Alle documentatie over de YouthCup 2024 vind je hier, onder het kopje Jeugd: https://www.nsijp.nl/documenten 

Lijkt dit jou een leuke uitdaging? Meld je dan nu aan om in aanmerking te komen, via onderstaand formulier: