WK Oirschot zaterdag 12 augustus: Tijd voor de eerste Finales!

13-08-2023

Gisteren was alweer de voorlaatste dag van het WK in Oirschot, wat gaat deze mooie week snel voorbij! Naast dat er finales werden gereden door de Jeugd werd er ook geracet op de Pace Track. Voor Nederland begon de dag met de T1 Tölt B Finale Jeugd, gevolgd door de P2 Pace Race 100m. Daarna verplaatste de wedstrijd zich weer terug naar de ovaalbaan voor de V1 Viergangen B Finale voor de Jeugd en de F1 Vijfgangen A Finale voor de Jeugd.

In de ochtend reden Esmée Versteeg & Hugur frá Vestra-Fíflholti in de regen de ovaalbaan op, voor hun Jeugd B Finale F1 Tölt. Zij eindigde met een score van 6.39 op een 4e plaats, waarvoor ze in het stadion hun prijs in ontvangst mochten nemen.

Bij de P2 Pace Race op de Telgangbaan kwamen 4 Nederlandse combinaties aan start: Christa Rike & Barón frá Waldthorst eindigde met een snelste tijd over twee heats van 9.03 op een 32e plaats, gevolgd door Julie Klomp & Ofsi frá Wyler die met een tijd van 9.86 de 31e plaats bezette. Cora Wijmans en Remba frá Skógi racete naar een tijd van 8.10 waarmee ze als 23e eindigde in dit grote deelnemersveld van 43 ruiters. Marjolein Strikkers & Spjót frá Fitjum wisten als snelste tijd 7.90 neer te zetten en behaalden de 16e plaats.

In de ochtend kreeg Lisa Leereveld te horen dat ook zij de B Finale mocht starten in de V1 Viergangen voor de Jeugd, met Tindra von Hof Gladur. Helaas was het enthousiaste publiek, dat zich tijdens een finale bepaald niet inhoudt, voor Tindra te veel van het goede en konden ze de proef niet afmaken. Op een 5e plaats in deze B Finale mogen ze alsnog trots zijn!

De afsluitende proef van deze dag was de F1 Vijfgangen A Finale voor de Jeugd, waarin Julie Klomp & Ofsi frá Wyler op de Ovaalbaan verschenen. Zij reden voor wat ze waard waren en behaalde een mooie 5e plaats in deze A Finale. In het Vijfgangenklassement voor de Jeugd behaalde ze zelfs een 4e prijs, welke ze op de Marketplace op het podium in ontvangst mochten nemen. Op dit podium verscheen ook Christa Rike, zij behaalde met Barón frá Waldthorst een 10e plaats in het Vijfgangenklassement voor de volwassenen.

Foto: Julie Klomp & Ofsi frá Wyler, gemaakt door Henk Peterse