WK Oirschot woensdag 9 augustus: een zonnig en vol programma

10-08-2023

Gisteren was de tweede wedstrijddag van het WK in Oirschot konden we genieten van een mooi vol programma. In de ochtend begon de Vijfgangenproef (F1) op de ovaalbaan, waarin maar liefst 42 combinaties om de beurt op de baan verschenen. Na de F1 liepen de 5- en 6-jarige Fokkerij merries en hengsten hun tweede doorloop op de Pace track en in de avond was het tijd voor flinke snelheden in de Pace Race (P1); de eerste en tweede doorloop!

De eerste Nederlandse combinatie die op de baan verscheen waren Christa Rike & Barón frá Waldthorst, zij behaalden een 17e plaats met een score van 6.53. Hierna volgden Anne-Lene van Engelen & Fákur frá Mid-Fossum, die streden voor een 16e plaats en een score van 6.63. Als laatste in deze rubriek mocht het Nederlandse team juichen voor Julie Klomp & Ofsi frá Wyler, die met een score van 6.17 op plek 26 eindigde in het totale deelnemersveld, mét een plek in de A-Finale voor de jeugd!

Bij de 6-jarige Fokkerij merries verscheen Aria Frá Álftakoti nogmaals in de baan met Tom Buijtelaar voor de tweede doorloop. Zij verhoogden geen scores, maar mogen wel rekenen op hele trotse eigenaren die zeer blij zijn met de verrichtingen en het top karakter van de pas 6-jarige Aria die pas voor de tweede keer in haar leven in een wedstrijdbaan liep.

In de avond waren de weergoden de telgangers beter gezind dan de eerste dag en bij een heerlijk zonnetje én overvolle tribunes gingen de telgang races van start. De Nederlandse combinaties waar luid voor werd gejuicht waren Cora Wijmans & Remba frá Skógi en Marjolein Strikkers & Spjót frá Fitjum. Voor Cora en Remba werd er de eerste heat geen geldige tijd genoteerd, de tweede heat zetten ze een tijd neer van 25.09 en eindigden daarmee op een 16e plek. Voor Marjolein en Spjót werd er helaas ook de tweede heat geen geldige tijd genoteerd. Morgen worden de 3e en 4e heat van de telgang races gereden en staat team Nederland weer met de vlaggen langs op de tribune om de dames aan te moedigen!

Natuurlijk vond gisteren ook de NSIJP-Ledendag plaats. Op het WK terrein was de grote opkomst al duidelijk voelbaar, maar ook in de NSIJP-stand was er veel aanloop. We hebben heel wat enthousiaste leden mogen ontvangen en spreken en tijdens de ledenborrel is er flink genetwerkt. Het was een erg leuke en succesvolle dag.

De prachtige foto's bij dit verslag zijn natuurlijk weer gemaakt door Henk Peterse!

Christa Rike & Barón frá Waldthorst

Anne-Lene van Engelen & Fákur frá Mid-Fossum

Julie Klomp & Ofsi frá Wyler

Cora Wijmans & Remba frá Skógi