WK Oirschot vrijdag 11 augustus: Nederland verovert finaleplaatsen!

12-08-2023

Gisteren stond wedstrijddag 4 van het WK in Oirschot op het programma en deze dag stond volledig in het teken van de Tölt proeven op de ovaalbaan. Om 8 uur ’s ochtends begon de T2 Losse teugel proef, waarin 52 combinaties van start gingen. Aansluitend konden we kijken naar de T1 Tölt proef en hierin verschenen 50 combinaties op de baan.

Voor Nederland verscheen in de T2 Losse Teugel proef als eerste Marit Scheen met Tyr vom Schlossberg op de baan. Zij reden een score van 4.97 en eindigde daarmee op een 50e plaats. Als tweede waren Jeugd ruiter Lisa Leereveld & Tindra von Hof Gladur aan de beurt, zij scoorden 6.07 en een 39e plaats. Vervolgens kwam de tweede Jeugd ruiter Julie Klomp met Ofsi frá Wyler de baan op, zij reden een score van 6.00 en een 42e plaats. Eveneens Jeugd ruiter Freya Spee & Djorn frá Nyttland volgden en deze combinatie behaalden een score van 5.90 en een 44e plaats. Valerie van Helvoort-Kortrijk & Glymjandi frá Íbishóli sloten de rubriek af voor Nederland en met een knappe score van 7.00 en een 15e plaats vielen zij helaas net buiten de B Finale.

Hierna was het tijd voor de T1 Tölt proeven, waarin Jeugd ruiter Esmée Versteeg & Hugur frá Vestra-Fíflholti voor Nederland de spits afbeten. Met een score van 6.67 en een 6e plaats bij de Jeugd (23e plaats totaal) behaalden Esmee en Hugur een plaats in de B Finale! Als tweede Nederlandse combinatie kwamen Christa Rike & Barón frá Waldthorst de baan op, zij sloten hun proef af met een score van 5.80 en een 36e plaats. Jeugd ruiter Iris Wijker volgde met haar Fáni frá Waldthorst en zij scoorden 4.87 en een 48e plaats. De laatste Nederlandse combinatie was Jeugd ruiter Dromelot van Helvoort & Rokkur frá Ytra-Vallholti. Zij wisten samen een score van 6.87 neer te zetten en een knappe 4e plaats bij de Jeugd (15e plaats in totaal), waarmee ze een plekje in de A Finale hebben veroverd. Zo sluit Nederland de vrijdag af met 2 behaalde finaleplaatsen voor de Jeugd finales!

Foto's: door Henk Peterse

Dromelot van Helvoort & Rokkur frá Ytra-Vallholti

Esmée Versteeg & Hugur frá Vestra-Fíflholti