WK Oirschot donderdag 10 augustus: Marjolein Strikkers in de prijzen!

11-08-2023

Gisteren was alweer de derde wedstrijddag van het WK in Oirschot en reden er lekker veel Nederlandse combinaties op zowel de ovaalbaan als op de telgangbaan. Overdag vond de Viergangenproef (V1) plaats op de ovaalbaan, waar in totaal niet minder dan 54 combinaties van start gingen. Na de V1 liepen de Fokkerij merries en hengsten van 7 jaar en ouder hun tweede doorloop op de telgangbaan en in de avond stonden daar de 3e en 4e omloop van de Pace Race 250m. (P1) op het programma.

In de V1 beten Marit Scheen & Tyr vom Schlossbergde de spits af, zij behaalden een score van 5.53 en eindigde daarmee op plaats 47. Als tweede verschenen Valerie van Helvoort-Kortrijk & Glymjandi frá Íbishóli op de baan en zij behaalden een 26e plaats met een score van 6.40. Als derde betraden jeugdruiter Dromelot van Helvoort & Rokkur frá Ytra-Vallholti de ovaalbaan, zij reden een score van 5.70 en een 43e plaats. Als laatste Nederlandse combinatie in de V1 waren Lisa Leereveld & Tindra von Hof Gladur aan de beurt en zij sloten de proef af met een 36e plaats en een score van 6.13, waarmee ze maar net buiten de jeugd finales eindigden.

Voor de Fokkerij verscheen bij de merries van 7 jaar en ouder de 8-jarige Thokkadis frá Telmustöđum samen met Agnar Snorri Stefánsson op de baan voor de tweede doorloop. Zij wisten hun score van de eerste doorloop van 7.96 te verbeteren naar 8.07!

Bij de telgangren 250m. wisten zowel Cora Wijmans als Marjolein Strikkers beide heats hun telgang voor de volledige 250m. te leggen. Cora & Remba frá Skógi noteerden als beste tijd 25.09 en daarmee eindigden ze op een 20e plaats in dit sterke deelnemersveld. Marjolein Strikkers & Spjót frá Fitjum leken samen vleugels te hebben en noteerden een tijd van 22.90, waarmee ze op een prachtige 7e plaats eindigde en ze het prijzen podium mochten betreden!

Foto: Marjolein Strikkers & Spjót frá Fitjum, vastgelegd door Henk Peterse