WK Oirschot dinsdag 8 augustus: de eerste WK wedstrijddag

09-08-2023
WK Oirschot dinsdag 8 augustus: de eerste WK wedstrijddag

Gisteren was de eerste WK wedstrijddag en werden de Fokkerij rubrieken verreden en de PP1. Waar we overdag konden genieten van overwegend droog weer met soms zelfs een heerlijk zonnetje, kwam de regen ’s avonds tijdens de PP1 helaas weer met bakken uit de lucht. Hopelijk was dit de laatste natte beproeving en hebben we vanaf nu een zonnig WK voor de boeg!

Voor Nederland kwam Aria Frá Álftakoti als eerste de baan in bij de 6-jarige merries, met haar ruiter Tom Buijtelaar. Zij behaalde een score van 7.88 en verschijnt vandaag voor de tweede keer op de baan in de herkansing. Bij de merries van 7 jaar en ouder werd Thokkadis frá Telmustöđum voorgesteld door Agnar Snorri Stefánsson. Zij werd beoordeeld met een score van 7.96 en komt vandaag ook van start in de herkansing. Het derde paard dat voor Nederland aan de strijd deel zou nemen is natuurlijk Hausti van ’t Groote Veld met Tom Buijtelaar, bij de hengsten van 7 jaar en ouder. Helaas voelde Hausti niet 100% fit met de warming-up en hebben Tom en de eigenaren besloten om Hausti niet te starten.

’s Avonds was het tijd voor de eerste Pace test, de PP1, waarbij het Nederlandse publiek in groten getale Cora Wijmans en haar Remba Frá Skógi aan kwamen moedigen. Wat werden ze vol overgave toegejuicht! Na 2 heats eindigde Cora en Remba op een 29e plaats met een score van 4.50.

Foto: Cora en Remba vastgelegd door Henk Peterse