Wijziging beleid aanmelden veulens vanuit buitenland

15-11-2022
Wijziging beleid aanmelden veulens vanuit buitenland

Enkele in het buitenland woonachtige NSIJP leden melden hun paarden aan bij het NSIJP voor een paspoort met NL levensnummer. Als bewijs van geboorte in NL leveren ze daarbij soms een kadastraal nummer aan van de locatie waar de veulens worden geboren. Aangezien de wetgeving duidelijk is op dit gebied, namelijk dat een paard een levensnummer dient te krijgen van het land waar het geboren is, is deze “papieren afhandeling” niet meer toereikend. Daarom heeft het bestuur het volgende besloten:

Als NSIJP leden woonachtig in het buitenland voor hun paard een NL-levensnummer willen aanvragen, moeten zij van tevoren de locatie waar het veulen geboren gaat worden en de uitgerekende datum/week opgeven, zodat dit te controleren is. Dit kunnen zij tot uiterlijk 4 weken voor de geboorte doorgeven.

Het melden hiervan kan door een mail te sturen naar info@nsijp.nl én stamboeksecretaris@nsijp.nl met tenminste de volgende informatie;

  • Naam merrie
  • Adres locatie van geboorte
  • Uitgerekende datum/week

Dit beleid gaat in op 1 januari 2023 en geldt dus voor het komende veulenseizoen. 2023 zal gelden als proefjaar. Dit beleid wordt daarna geëvalueerd door fokkerij commissie en stamboeksecretaris.