Welke kandidaten verdienen volgens jou de Jan Pelsprijs 2024?

01-07-2024

Het NSIJP is trots op haar vrijwilligers en daarom reiken we jaarlijks de Jan Pelsprijs uit. Een prijs die is bestemd voor een vrijwilliger die opvalt, door bijzondere inzet voor de vereniging en het IJslandse paard.

De prijs is 16 jaar geleden in het leven geroepen ter nagedachtenis aan Jan Pels. Jan was een geweldige vrijwilliger die zich overal met veel enthousiasme voor inzette en het verenigingsgevoel echt uitdroeg. Zoals zijn dochter Jet Pels zo mooi zei: “Wat hem kenmerkte was dat je er per definitie bij hoorde, tenzij het tegendeel bewezen was. Hij maakte geen onderscheid in achtergrond of wat je voor je beroep deed. Als je liefde had voor het IJslandse paard en je daar met plezier voor inzette, dan hoorde je erbij.”

We horen graag van onze leden aan wie zij in 2024 deze prijs willen uitreiken; wie heeft die bijzondere inzet voor de vereniging en / of ijslander-evenementen laten zien?

Traditiegetrouw reiken we de Jan Pelsprijs uit tijdens de NK. Dit jaar vinden die plaats bij Stoeterij de Breidablik in Oirschot, van 2 t/m 4 augustus 2024. We nodigen al onze leden uit om kandidaten voor te dragen. Vertel ons voor 14 juli jouw idee mét onderbouwing via bestuur@nsijp.nl!

Foto: de winnares van de Jan Pelsprijs in 2023 Maaike Burggrafer, foto is gemaakt door Henk Peterse