Virtual Icelandic Horse Championships

27-03-2020
Virtual Icelandic Horse Championships

De Virtual Icelandic Horse Championships, een modern idee om een internationale wedstrijd te houden, met deelnemers uit de hele wereld.

Het enige wat je nodig hebt; je favoriete paard, iemand die je wil filmen en een camera. Geen ovaalbaan, trailer, wedstrijdkleding nodig, maar wel heb je wereldwijd publiek! Het leek ons leuk om een virtuele wedstrijd te organiseren, omdat je vaak filmpjes ziet langskomen op internet of social media van gave paarden en ruiters, en wij dachten, hier kunnen we ook een wedstrijd van maken! Via deze weg is het mogelijk om te concurreren tegen deelnemers uit onder andere, IJsland, Amerika, Canada, en natuurlijk Europese landen.

Elk filmpje wordt op het youtubekanaal van de Virtual Icelandic Horse Championships geplaatst en deze video’s worden beoordeeld door 3 officiële FEIF juryleden. Iedereen mag meedoen, jong, oud, recreant, wedstrijdruiter, iedereen is welkom! Van iedere inschrijving gaat €5 in de prijzenpot, zodat er ook wat te winnen is. Ook gaat €1 van elke inschrijving naar een goed doel, namelijk de Dogon Valley tree plantation. De reden waarom we alleen A proeven uitschrijven, is omdat iedereen alleen rijdt. Er zijn verschillende categorieën waar je je voor in kunt schrijven, sport, recreatie, en jeugd. Ook kun je deelnemen aan de Beauty Tolt.

Het is toegestaan om met meerdere paarden mee te doen en deelname kost per combinatie €17,-. Inschrijving is mogelijk van 20 maart tm 20 augustus, de beoordeling van de filmpjes wordt 27 september bekend gemaakt en gepubliceerd. Voor meer informatie of inschrijven, ga naar www.vihc.nl of onze Facebook of Instagram pagina.