Vacatures stamboeksecretaris en sportcommissaris

01-01-0001

Vacatures stamboeksecretaris en sportcommissaris

In maart loopt de zittingstermijn van de huidige stamboeksecretaris af. De stamboeksecretaris heeft zitting in het bestuur. Het bestuur is dan ook op zoek naar potentiële kandidaten.

Vacature Stamboeksecretaris

Als Stamboeksecretaris ben je – samen met de fokkerijcommissie –  verantwoordelijk voor alle zaken omtrent fokkerij en stamboekadministratie. Dus, heb je interesse en ervaring in fokkerijzaken? Interesse en ervaring in fokkerijzaken en affiniteit met de wettelijke kaders die daartoe behoren zijn een pre. Op internationaal niveau is het van belang dat de Stamboeksecretaris het NSIJP vertegenwoordigt binnen de FEIF breeding leaders meeting. Daarnaast houd je je bezig met het uitwisselen van ideeën over de accenten die het NSIJP, binnen de kaders van de FEIF, moet zetten met betrekking tot fokkerij en fokkerij activiteiten. Ook is hij/ zij  budgetverantwoordelijk voor en brengt verslag uit aan het bestuur over alle zaken aangaande fokkerij en stamboekadministratie.

Vacature Sportcommissaris

Daarnaast kregen we op 6 februari jl. bericht dat de sportcommissaris per direct aftreedt. Ook de sportcommissaris heeft zitting in het bestuur.

Als Sportcommissaris ben je – samen met de sportcommissie – verantwoordelijk voor alle zaken omtrent sport en wedstrijden. Je bent verantwoordelijk voor een goed en eerlijk verloop van de sportactiviteiten binnen het NSIJP. Je  zorgt ervoor dat de wedstrijden georganiseerd worden conform het FEIF reglement. Daarnaast heb je  een actieve rol in de FEIF als het over sport gaat. De sportcommissaris heeft een duidelijk visie op de sport in de breedste zin des woord en voor het A-kader voor het WK. Hij of zij is proactief om hier beleid op te maken en heeft een duidelijk heldere koers als het gaat om reglementen met betrekking tot de wedstrijdsport. Je bent het aanspreekpunt voor alle organisatoren voor wedstrijden. Daarnaast maakt de sportcommissaris samen met de sportcommissie een beleidsplan voor de komende 3 jaar met uitdagende doelstellingen. Ook is hij/ zij  budgetverantwoordelijk voor en brengt verslag uit aan het bestuur over alle zaken aangaande sport.

Wie zoeken we?

We zijn opzoek naar twee ervaren bestuurders die helder en duidelijk kunnen communiceren met gevoel voor humor. Voor de sportcommissaris is enige levenservaring een must. We zoeken een sportcommissaris die snapt wat nodig is om tot een goede sportprestatie te komen.

Voor beide functies zoeken we aanpakkers die verstand hebben van de sport of fokkerij binnen het NSIJP. We zoeken mensen die de confrontatie aangaan op inhoud en die een liefde hebben voor (het rijden op) het IJslandse paard.

Het ideale bestuurslid denkt oplossingsgericht, is creatief, communicatief sterk, gaat de dialoog aan, kan een groep motiveren en enthousiasmeren en heeft de tijd om één van deze uitdagende functies aan te gaan.

Potentiële kandidaten

Bij interesse in één van beide vacatures is het mogelijk om je verkiesbaar te stellen op voordracht van tenminste 5 leden van het NSIJP. Vraag 5 leden van het NSIJP of ze jouw kandidaatstelling als lid van het bestuur willen steunen. De steunbetuigingen mag je, samen met jouw motivatie, vervolgens naar ledenraad@nsijp.nl sturen.

We verzoeken jullie vriendelijk om voor 18-3-2022 te reageren. Op 25 maart vindt de ledenraadvergadering samen met het bestuur plaats waarin de nieuwe stamboeksecretaris en sportcommissaris worden verkozen door de leden van de ledenraad.

Het bestuur heeft verschillende gesprekken gevoerd met potentiële kandidaten. Uit deze gesprekken zijn twee potentiële kandidaten gekomen. We hebben Thomas Gregoire en Arjen Heerema bereidt gevonden om respectievelijk de functie van stamboeksecretaris en sportcommissaris te vervullen. We zijn blij met de bereidheid van beide heren om ons bestuur te versterken en dragen hen dan ook graag voor tijdens de ledenraad van 25 maart 2022.Mocht je nog vragen hebben over een van de functies, neem dan gerust contact op met het bestuur via bestuur@nsijp.nl

Met vriendelijke groet,

Het NSIJP bestuur