Annemiek van der Linden ontvangt Jan Pelsprijs 2019

20-10-2019
Annemiek van der Linden ontvangt Jan Pelsprijs 2019

Dit jaar is tijdens het jubileumevent ter gelegenheid van het 60-jarig bestaan van onze vereniging de Jan Pelsprijs uitgereikt. Deze prijs, ter herinnering aan Jan Pels, geven we jaarlijks aan één van de vrijwilligers in de IJslanderwereld die zich bijzonder inspant. Dit jaar ontving Annemiek van der Linden deze prijs uit handen van Jet Pels, de dochter van Jan Pels en Bert den Uijl, voorzitter NSIJP (foto Sandra Nieuwendijk). 

Annemiek: van harte gefeliciteerd, jij hebt deze prijs echt verdiend

Hoe belangrijk vrijwilligers binnen de IJslanderwereld zijn en dat Annemiek één van onze bijzondere vrijwilligers is, bleek uit de toespraak van Bert den Uijl: 

Op onze oproep zijn veel, verschillende suggesties gekomen. Dat is mooi, dat laat grote  betrokkenheid zien, leden van onze vereniging waarderen vrijwilligers en hun inzet. Met onze vrijwilligers lukt het steeds weer om prachtige evenementen te organiseren, jeugdactiviteiten aan te bieden, voorlichting te geven, trainers op te leiden en bij wedstrijden en keuringen de IJslandse paarden in al hun vuur te laten stralen.  Dat doen we al 60 jaar met z’n allen en daar zijn we trots op. Ieder jaar is het een voorrecht om aan één van deze vrijwilligers de Jan Pelsprijs te mogen uitreiken. Ook nu doe ik dat samen met Jet Pels, dochter van Jan en ook actief binnen onze vereniging.

Degene aan wie we dit jaar de prijs uitreiken is heel lang actief in de IJslanderwereld. Niet op de voorgrond, maar juist achter de schermen waar zoveel te regelen is. Onze winnaar, die zich kenmerkt door een groot verantwoordelijkheidsgevoel en een enorm doorzettingsvermogen vind je vaak als wedstrijdsecretaris of als medewerker in de rekenkamer en zet zich in voor regionale wedstrijden, maar ook als vrijwilliger op WK’s. Niet alleen op de rekenkamer maar ook in de opruimploeg als dat zo uitkomt.

De IJslanderwereld in Nederland kan niet zonder de regionale verenigingen. Naast wedstrijden organiseren zij tal van leuke aansprekende activiteiten voor recreatief rijdende ruiters en zorgen zo voor een sterke binding tussen IJslanderliefhebbers onderling. Eén van deze verenigingen mag zich gelukkig prijzen met een supervrijwilliger in het bestuur,  een vrijwilliger die al jaren het wedstrijdsecretariaat draait, puzzelritten en workshops organiseert en altijd bijdraagt aan onderlinge binding.

Deze brede inzet als vrijwilliger combineert zij met het lesgeven als betrokken VITinstructeur.  Ze wordt omschreven als iemand die recht door zee is en een hart van goud heeft dat altijd openstaat voor het verenigingsleven rond het IJslandse paard.

Heel graag reiken we in dit jubileumjaar deze bijzondere prijs uit aan:

Annemiek van der Linden.