Thomas en Bert geslaagd voor examen fokjurylid

13-11-2018
Thomas en Bert geslaagd voor examen fokjurylid

Het afgelopen jaar hebben Thomas Gregoire en Bert Collet de opleiding tot nationaal fokjurylid gevolgd. Thomas deed mee voor het NSIJP en Bert voor het BSIJP. Bert is ook lid van het NSIJP, dus dubbele vreugde. Deze opleiding werd georganiseerd door Koepel Fokkerij, de branche organisatie van Nederlandse stamboeken. Eerder hadden beide heren hun stages en theorie-examen al met goed gevolg afgelegd. Afgelopen zaterdag vond het afsluitende praktijkexamen plaats. Naast drie IJslandse paarden moesten Thomas en Bert ook nog drie paarden van twee andere stamboeken jureren en plaatsen. Ook 3 ander kandidaten moesten onze IJslandse paarden beoordelen. Thomas en Bert hebben met het behalen van het praktijkexamen deze opleiding succesvol afgesloten. Voor het volledige fokjurylidmaatschap van het NSIJP volgt nog een intern opleidingsdeel.

Gefeliciteerd heren voor het halen van jullie fokjuryliddiploma, we hopen jullie op nog veel keuringen en fokkerij evenementen te mogen zien.

Het NSIJP dankt Serina Geurtsen voor het beschikbaar stellen van drie prachtige merries en fokjuryvoorzitter Henk Peterse voor het bewaken van de rasstandaard en zijn ondersteuning van de examinatoren van de opleiding.