Temperament, beweging en karakter: IJslandersport!

02-10-2020
Temperament, beweging en karakter: IJslandersport!

De jongste IJslandse Paarden hebben zich van hun beste kant laten zien afgelopen weekend. Temperament, beweging en karakter zijn essentieel voor onze IJslander. Dat geldt eens te meer voor de sportpaarden. Ondanks alle (nieuwe) maatregelen rondom het Covid-19 virus, zijn er twee organisatoren die het aandurven om een kwalificatiewedstrijd op poten te zetten.

Zaterdag 3 oktober | Alfsengi Herfst Kwalificatiewedstrijd | Loenen
Zondag 4 oktober | Ride and Go Fensalir II | Alphen


Sinds jaar en dag organiseert Armet Tuijn op haar bedrijf Alfsengi diverse wedstrijden. Ze is dolblij dat de herfst kwalificatiewedstrijd door kon gaan, ondanks de huidige situatie rondom het COVID-19 virus. “We hebben extra maatregelen getroffen waar de ruiters van op de hoogte zijn gesteld. Denk bijvoorbeeld aan extra pauzes tussen de proeven en looproutes. Helaas is het publiek niet welkom, maar we zijn hartstikke blij dat we ruiters, vrijwilligers en juryleden niet teleur hoeven te stellen”.

De familie Rike heeft het aangedurfd om hun allereerste wedstrijd te organiseren; Ride and Go Fensalir II. Een kwalificatiewedstrijd special voor de sport B ruiters die hun punten willen halen. Ook de familie Rike heeft maatregelen moeten treffen. Ze hebben vier proeven uitgeschreven die in twee blokken worden verdeeld. Zo kunnen ruiters wel twee proeven rijden, zonder dat ze heel lang hoeven te wachten en dus zo min mogelijk contact met elkaar hebben. Ook in Alphen is publiek niet welkom.

Ondanks alle rompslomp rondom het Covid-19 virus, zijn we hartstikke blij dat er voor meer dan 100 IJslander ruiters een sportief weekend voor de boeg staat. Het NSIJP wenst iedereen veel succes en plezier!

Ps: via deze website kun je de uitslagen volgen