Statiegeld op afstammingsbewijs

21-11-2022
Statiegeld op afstammingsbewijs

Via dit kanaal willen wij onze leden informeren over de teruggave van het statiegeld van het afstammingsbewijs bij verkoop, of het onverhoopt overlijden van een paard.

Dit is een bestaande regeling welke is ingevoerd in 2003. Als bestuur willen we deze regeling nog eens onder de aandacht brengen.

Het statiegeld voor het afstammingsbewijs bedraagt 25 euro en dit betaal je bij het aanmelden van een veulen en bij de overschrijving van een IJslands Paard op jouw naam. Mocht het betreffende paard overlijden of verkocht worden, dan ontvang je het statiegeld retour. Stuur daarvoor het originele afstammingsbewijs naar het stamboekkantoor (alleen een melding is dus niet voldoende) en zij boeken het geld zo spoedig mogelijk over.

Het statiegeld kan tot 5 jaar na overlijden of verkoop van een paard worden teruggevraagd. Gebeurt dit niet, dan vervalt het bedrag aan de aan de NSIJP.

Wanneer er aanvullende vragen zijn over het afstammingsbewijs, dan kan er contact op worden genomen met het stamboekkantoor.

Het bestuur