Plaatsen vrij voor het NSIJP keuringstraject

04-04-2022
Plaatsen vrij voor het NSIJP keuringstraject

Na een succesvolle eerste intake zijn er 3 plaatsen vrijgekomen voor de tweede intake. Deze vindt plaats op zondag 24 april. Heb je interesse in het keuringstraject, en wil je graag meer informatie? Mail dan naar: keuringstraject@nsijp.nl


Info Keuringstraject 

Heb jij je paard altijd al eens voor willen laten stellen op een FIZO keuring? Dan is dit je kans! In 2022 wordt NSIJP-leden namelijk wederom de mogelijkheid geboden om een traject aan te gaan met de meest succesvolle keuringsruiter aller tijden: Þórður Þorgeirsson. Þórður is een levende legende. Zo heeft hij meerdere Landsmót-kampioenen en WK-fokkerij winnaars voorgesteld, en heeft hij menig record op de keuringsbaan gebroken. We zijn dan ook enorm blij dat hij dit jaar opnieuw paarden in Nederland voor wil komen stellen.

Het keuringstraject begint met de intake. Tijdens de intake zal Þórður je paard proberen en zal hij bekijken of het realistisch is om het paard voor te stellen. Deze intake biedt zo de kans om in een ongedwongen sfeer een beeld te krijgen van de kwaliteiten van jouw paard als keuringspaard. Het paard wordt zowel op exterieur als op verrichtingen nauwkeurig bekeken. 

De keuring vindt plaats op 5 en 6 juni. Þórður komt vanaf 30 mei naar Nederland om de paarden te trainen en optimaal voor te bereiden. Hij zal de laatste puntjes op de í zetten, en de door hem uitgekozen paarden vervolgens op de keuring voorstellen. 

Zowel de intake als de keuring vinden plaats in Hazerswoude-dorp, op het terrein van de familie Hoogenboom. Hun locatie is vanwege de uitstekende faciliteiten uitermate geschikt voor dit keuringstraject. Zo hebben ze een prachtige binnenbak, ruime stallen voor de paarden en als kers op de taart een prachtige nieuw aangelegde keuringsbaan die aan alle moderne eisen voldoet.