Oproep: we zoeken versterking (m/v) van de IJP redactie!

09-01-2024
Oproep: we zoeken versterking (m/v) van de IJP redactie!

Bladcoördinator 
We zoeken een toegewijde bladcoördinator (hoofdredacteur) met kennis van (IJslandse) paarden. Werk jij graag met Excel? Heb jij een diep respect voor deadlines? Kent OneDrive geen geheimen voor jou en gaat de voorzittersrol tijdens vergaderingen jou goed af? Weet jij goed het overzicht te bewaren en kun jij sturing geven aan een team? Dan zoeken wij jou! Als coördinator van het blad IJslandse Paarden (kortweg IJP) is jouw belangrijkste taak het coördineren van de redactionele inhoud, het leiden van het (erg leuke!) redactieteam en het waarborgen van de kwaliteit en relevantie van elk nummer. Je correspondeert met redactieleden, bestuur en commissies, en daarnaast ligt de algemene communicatie voor een groot deel in jouw handen.   

Vormgever 
Heb je een scherp oog voor vormgeving en een passie voor het creëren van een eigentijdse lay-out? Geniet jij van mooie foto’s en is het een tweede natuur voor jou om tekst en beeld bij elkaar te brengen? Ben jij handig met grafische programma’s? Of denk je de kwaliteiten hiervoor in huis te hebben en wil je dit leren? We zoeken een vormgever die onze pagina's tot leven brengt en de passie voor IJslandse paarden van het blad laat spatten. Jouw creativiteit draagt bij aan een verenigingsblad met een professionele uitstraling en een duidelijke visuele identiteit. Studeer jij Communicatie? Sociale Media? Grafische Vormgeving? Dan is het vormgeven van IJP een mooie kans om werkervaring op te toen in jouw studierichting. 

Advertentiebeheerder 
Ben jij iemand met een groot netwerk binnen de (IJslandse) paardenwereld? En volg jij de markt, de merken en de nieuwste trends op het gebied van harnachement, voeding en alles wat met paarden te maken heeft? Dan ontvangen wij jou met open armen. Als advertentiebeheerder ben je verantwoordelijk voor het aantrekken van adverteerders en het beheren van advertentieplaatsingen in ons blad. Je bent een netwerker, hebt oog voor marketing en commercie en je bent goed in klantcontact. Als advertentiebeheerder maak je onderdeel uit van het team, maar tegelijkertijd is het ook een duidelijk afgebakende functie die je qua tijd goed zelf kan indelen.  

Draag bij aan IJP  
Ons redactieteam is een gepassioneerd team van vrijwilligers die hard knokken om elk kwartaal een blad op de deurmat te laten bezorgen dat kwaliteit uitstraalt en als missie heeft op verschillende interessegebieden haar leden te informeren. We halen voldoening uit de samenwerking en delen onze trots als er weer een nieuw nummer naar de drukker gaat. Communicatie gaat veelal via beeldbellen en WhatsApp, en we werken gezamenlijk in OneDrive. Wij willen aankomend jaar graag een verdere kwaliteitsslag maken en dagen jou uit om jouw kennis, kunde en vaardigheden daarvoor in te zetten. Denk niet: ik ben te oud, te jong, te drukbezet, te weinig ervaren of ik loop al te lang mee. Maar denk: hoe kan ik mijn kennis, vaardigheden en/of talenten inzetten om ervoor te zorgen dat die inhoudelijk sterke IJP er komt.  

Wil jij bijdragen aan ons mooie blad, laat het ons dan weten! Dat mag via ons  
e-mailadres: redactie@nsijp.nl. Of spreek ook gerust een van de redactieleden aan als je meer wilt weten, wij delen graag ons enthousiasme. Twijfel je nog? Sluit dan een keer aan bij onze vergadering. Wij zien jouw reactie graag tegemoet.