Oproep t.b.v. het behoud van het IJslander museum!

29-03-2024

In 2016 heeft NSIJP-lid Irene Steringa een IJslander museum ingericht in Maasbommel. Hier is een enorme collectie aan materiaal tentoongesteld, dat Irene sinds begin jaren 70 heeft verzameld. Er zijn in de loop der tijd ook veel spullen aangeleverd door andere NSIJP-leden.

Wegens omstandigheden is het museum momenteel niet meer zo toegankelijk en moet het per 1 juni weg zijn op de huidige plek. De collectie verloren laten gaan is natuurlijk zonde en daarom bij deze een oproep:

๐—ช๐—ถ๐—ฒ ๐—ต๐—ฒ๐—ฒ๐—ณ๐˜ ๐—ฒ๐—ฟ ๐—ฒ๐—ฒ๐—ป ๐—ถ๐—ฑ๐—ฒ๐—ฒ ๐—ผ๐—ณ ๐—ฒ๐—ฒ๐—ป ๐—ด๐—ฒ๐˜€๐—ฐ๐—ต๐—ถ๐—ธ๐˜๐—ฒ ๐—น๐—ผ๐—ฐ๐—ฎ๐˜๐—ถ๐—ฒ ๐—ฒ๐—ป ๐˜ƒ๐—ถ๐—ป๐—ฑ๐˜ ๐—ต๐—ฒ๐˜ ๐—น๐—ฒ๐˜‚๐—ธ ๐—ผ๐—บ ๐—ฑ๐—ฒ๐˜‡๐—ฒ ๐—ฏ๐—ฒ๐˜€๐—ฐ๐—ต๐—ถ๐—ธ๐—ฏ๐—ฎ๐—ฎ๐—ฟ ๐˜๐—ฒ ๐˜€๐˜๐—ฒ๐—น๐—น๐—ฒ๐—ป?

ย De locatie moet voldoen aan onderstaande criteria:

  • Bij voorkeur centraal of in het Noorden van Nederland gelegen, maar goede andere suggesties zijn ook welkom
  • Toegankelijk voor geรฏnteresseerden of bezoekers
  • Ca. 50 m2 oppervlakte
  • Droog, met stroom en licht en eventueel een toilet

Suggesties voor eventueel een (tijdelijke) opslag van de spullen zijn ook welkom, maar de voorkeur ligt bij een permanente plek voor het museum. Kun jij hulp bieden bij het in ere herstellen van het IJslander museum? Neem dan contact op met Irene via n.stiringa@planet.nl of 06-15345077.

Hieronder een impressie van een gedeelte van de spullen in het museum: