Online lezing Intrinzen-inspired trainen op 22-11-2022

09-11-2022
Online lezing Intrinzen-inspired trainen op 22-11-2022

Op dinsdag 22 november organiseert De Recreatiecommissie een online lezing Intrinzen-inspired trainen met Jorien Buysse. De lezing start om 20.00 uur en je kunt je aanmelden via recreatie@nsijp.nl

Anders kijken naar beweging; intrinzen-inspired trainen
Door: Jorien Buysse van Het Bospaard

Intrinzen-inspired trainen krijgt steeds meer bekendheid, ook in Nederland. Veel mensen kennen de filmpjes wel waarbij de paarden in vrijheid spectaculaire bewegingen laten zien. Veel kracht, soepelheid en coördinatie; de filmpjes van echte 'bad-ass' paarden.

Heb je nog nooit van intrinzen-inspired trainen gehoord? Dan kun je dit filmpje kijken waarbij Jorien met haar paarden werkt: YouTube

Deze manier van trainen is leuk om te doen en mooi om naar te kijken. Maar het is vooral goed doordacht en er wordt gewerkt vanuit een aantal basisprincipes. Ben jij nieuwsgierig naar het waarom, meld je dan zeker aan voor deze online lezing!

Over Jorien:
Ik ben Jorien Buysse en in 2017 ben ik begonnen met Intrinzen-inspired trainen van mijn paard Vinur. We hebben veel geëxperimenteerd met deze manier van trainen en met vallen en opstaan hebben we hier nu onze eigen weg in gevonden. Naast Vinur train ik ook nog één van de andere paarden in de kudde; Bliki. En sinds een jaar heb ik zelf een tweede paard; Sámur. Door met meer paarden te trainen leer ik weer opnieuw naar uitdagingen te kijken, word ik uitgedaagd om mijn creativiteit te gebruiken en ontdek ik veel nieuwe dingen.

Meer info:

Website het Bospaard

Facebook het Bospaard

Instagram het Bospaard