Online kennismaking WK begeleidingsteam

04-01-2023
Online kennismaking WK begeleidingsteam

Op dinsdag 10 januari organiseren we een online meeting, waarbij het begeleidingsteam van de WK Equipe 2023 zich voorstelt aan alle geïnteresseerde leden van het NSIJP. De meeting begint om 20.00 uur en wanneer je je aanmeldt via info@nsijp.nl, dan ontvang je de deelname link. Opgeven kan t/m maandag 9 januari 20.00 uur.

Het begeleidingsteam bestaat uit Joyce van Rooijen-Heuitink, Ellen Meesters en Eva Beun Lekkerkerker en zij stellen zich hieronder alvast kort aan je voor:

Joyce van Rooijen-Heuitink
Mijn naam is Joyce van Rooijen-Heuitink, geboren in 1982 en woonachtig in Wekerom, een klein dorpje op de Veluwe. Ik ben getrouwd met Simon en we hebben twee zoontjes, Bryan en Kelvyn. Bryan werd in 2021 geboren, maar is een maand later overleden. Kelvyn zag het levenslicht in juni 2022.
In het naastgelegen Harskamp run ik mijn trainingsstal in de richting dressuur. Dat in de breedste zin van het woord, want ik train niet alleen het Nederlands Paralympische Dressuurteam sinds 2013, maar ik ben ook verantwoordelijk voor de dressuurmatige begeleiding van een aantal TeamNL eventing combinaties, een paramenner en ik train een aantal veelbelovende jeugd-, Lichte Tour en Grand Prix combinaties. 
Zelf rijd ik internationaal in de Lichte Tour dressuur met het paard Gaudi Vita. Onlangs wonnen we nog de internationale wedstrijden van Peelbergen en Mechelen en met hem heb ik ook al mogen deelnemen aan prestigieuze CHIO Aken. 
Dit jaar zal ik als Chef de Mission meegaan naar de WK Icelandic Horses en mijn kennis en ervaring delen met Ellen en Eva.

Ellen Meesters
Ik ben Ellen Meesters, de meeste mensen kennen mij wel van de wedstrijden, keuringen of misschien wel als ringmeester/ teamleader.
In 2013 ben ik als groom mee geweest met Bjartur (Yoni) naar het WK in Duitsland. Daar heb ik kunnen zien hoe bepaalde dingen in het Nederlandse team werken, of naar mijn idee misschien beter konden. Daarna heb ik in 2017 als ringmeester op het WK in Oirschot gewerkt en kon ik vanaf de zijlijn mooi zien hoe ze in verschillende teams werkten. Ook stel ik met Arnout samen veel hengsten en veulens voor en ben ik in mijn dagelijks leven docent op een VMBO school. Dit maakte het voor mij voor de hand liggend dat ik in 2019 als begeleiding meeging voor de jeugd naar het WK in Duitsland. Het was een pittige week met heel veel kilometers lopen en dingen regelen (en ook wat fouten maken), maar het was ook kicken om dit zo met een leuk team neer te zetten. Dus met een team waar ieder zijn eigen kwaliteiten heeft en waar iedereen elkaar juist kon aanvullen zou ik wel weer mee willen. Dit laatste is ons denk ik gelukt en nu mag ik mee in het team samen met Joyce en Eva. Allemaal hebben we onze plussen en misschien ook wel een aantal minnen, maar met elkaar denk ik dat we weer een supermooi team hebben staan waar de mindere punten van de ene juist weer de pluspunten van de ander zijn. Ik mag komend jaar de jeugd weer gaan begeleiden en de fokkerij zal er extra bij komen dit jaar. Ik heb er in ieder geval erg veel zin in en hopelijk kunnen we met elkaar doorbouwen naar de optimale prestaties van zowel de ruiters als de paarden.

Eva Beun Lekkerkerker
Ik ben Eva Beun Lekkerkerker, inmiddels al een heel aantal jaren actief binnen het NSIJP. Wat begon binnen de fokkerij commissie werd later vooral gericht op de sport. In het dagelijks leven ben ik fysiotherapeut voor zowel mensen als paarden, geef ik lessen en hebben we thuis altijd een paar paarden in training staan.
Sinds dat ik naar het WK in Herning 2015 mee ben geweest achter de schermen van de WK equipe in verschillende rollen, ben ik vanaf dat moment betrokken geweest bij WK's en heb ik dingen van dichtbij kunnen en mogen meemaken. Elk WK is weer anders: er zijn veel verschillende omstandigheden waar rekening moet worden gehouden, zowel in de aanloop naar als tijdens de week zelf.
Een WK draaien met een team, zowel ruiters, grooms, familie en staf, is een week hard werken, veel kilometers lopen en zorgen dat binnen de mogelijkheden van een (grote) wedstrijd puzzelstukjes op z’n plek vallen.
Voor de WK die voor de deur staan mag ik samen met de twee andere top dames aan de slag om het Nederlandse team zo goed mogelijk voor te bereiden, maar zeker ook om tijdens de WK optimaal te laten presteren. Binnen de staf zal ik me vooral richten op de (volwassen)sportruiters.

Foto van links naar rechts: 
Eva Beun Lekkerkerker, Joyce van Rooijen-Heuitink, Ellen Meesters (foto Ellen door Henk Peterse)