NSIJP Fokcie cursus 31 maart

04-03-2019
NSIJP Fokcie cursus 31 maart

NSIJP Fokcie cursus - keuring onder het zadel – zondag 31 maart bij Hestarholt te Lieren

Met als gastdocent (Hólar), internationaal fokkerij jurylid Elisabeth Jansen

Wil je, met het oog op NSIJP FEIF of try-out keuring onder het zadel in juni, meer weten over de kwaliteit en de mogelijkheden van je paard? Wil je dat doen door zelf voor te stellen en te rijden en daarbij handige tips te krijgen? Of wil je liever langs de baan je paard zien schitteren onder een ervaren ruiter? Het kan allemaal tijdens de cursus van de fokcie op zondag 31 maart en tegen een aantrekkelijk tarief.

De fokcie gaat voor investeren in de eigen leden. Het idee van deze cursus is om ruiter-voorbrengers, fokkers-eigenaren, en paarden tot elkaar te brengen en hen de kansen te bieden zich te tonen, te ontwikkelen en ervaring op te doen met als hoogtepunt een try-out of de officiële FEIF keuring onder het zadel in juni, en wie weet het WK in Berlijn.

Elisabeth Jansen, docent aan Hólar, internationaal fokkerij jurylid, sport jurylid, gæðinga jurylid, fokker en professioneel paarden trainer komt instructie en trainingstips geven. Ook Henk Peterse is beschikbaar als ervaren nationaal fokkerij jurylid voor de exterieurbeoordeling. Fokcie lid Johanna Schulz, afgestudeerd aan Hólar en ruime ervaring met het trainen van keuringspaarden op IJsland, is beschikbaar voor het voorrijden van cursus-paarden, en ook op de keuring in Juni als dat zo uitkomt.

Ben je lid van het NSIJP, dan kan je mee doen. Elk in WorldFengur ingeschreven paard (5 j en ouder) is welkom, maar het zou wel fijn zijn als je de intentie hebt om het paard te laten deelnemen aan de NSIJP keuring onder het zadel in juni.

De cursus vindt plaats op 31 maart, te Lieren. Kosten voor deze dag zijn € 87,50 per paard, dat is incl koffie & lunch voor 1 begeleider cq ruiter (extra personen in overleg). Er zijn 3 boxen beschikbaar (tegen meerprijs). Maximaal aantal deelnemende paarden is 15, dus wacht niet te lang met aanmelden. Aanmelden kan via fokkerij@nsijp.nl. je ontvangt dan een bevestiging en details voor de betaling. Sluitingsdatum voor inschrijven is dinsdag 26 maart 11:59 uur. Hierna is bij afzegging geen restitutie van het cursusgeld mogelijk.

Een datum voor eventueel een tweede dag en de invulling van die dag wordt in overleg met de deelnemers gepland.