Cross, trail en andere jeugdonderdelen

25-08-2019
Cross, trail en andere jeugdonderdelen

In het zonnige Esbeek zijn inmiddels de eerste finales gereden. Eerder zijn verschillende specifieke jeugdonderdelen gereden. Deze onderdelen vragen van de organisatoren altijd weer de nodige creativiteit. 

Gisteravond is als afsluiter de cross gereden, één van die leuke onderdelen speciaal voor de jeugd. Anniek Hartog met Sokratés frá Strandhólum kwam hier als eerste uit de bus met een score van 7,9. De tweede plaats was voor Evy Collard  met Bjór frá Liberté (7,4) en al derde eindigde Sam Vermeulenmet Dvalinn frá Nýttland (7,3). 

Vanmorgen is gestart met een ander specifiek jeugdonderdeel: de trail. Rosanne Beijk met Ullinn van de Leye schreef de winst op haar naam met een puntentotaal van 6,8. Anniek Hartog met Sokratés frá Strandhólum veroverde in de trail de tweede plek (6,7) en Myrthe Seldenrijk met Sara frá Skoti kwam uit op de derde plek (6.4). 

De show aan de hand is gedaan door één ruiter, Vita van Nes met Brúsi frá Úlfabakka en de jury waardeerde haar proef met 6,17. 

De vlaggenrace  met maar liefst 21 deelnemers is gewonnen door Gerbrig Fokertsma met Flórus frá Wyler (6,0), tweede is Christra Rike met Foss vom Forstwald (5,8) en op de derde plaatst is geëindigd Meike de Graaf met Vafi frá Fitjum (5,6)