Nieuwe Wedstrijdproef: de VIT educatieproef

31-05-2018
Nieuwe Wedstrijdproef: de VIT educatieproef

Voor sommige (beginnende) ruiters kan het erg demotiverend zijn om met een heel laag cijfer uit de wedstrijdbaan te komen. Leden van de VIT (Vereniging Instructeurs & Trainers) zijn met dit gegeven aan de gang gegaan. Onderstaand idee is door hen bedacht en wij hopen dat deze proef dit wedstrijdseizoen op meerdere wedstrijden uitgeprobeerd kan worden. Bij Fitjar op 9 juni is de eerste kans !

 

Ruiters krijgen geen beoordeling in de vorm van een cijfer, maar kunnen zien waar ze uitkomen als een jury de guidelines gebruikt. Hier is een speciaal protocol voor gemaakt waarbij de guideline van die proef geheel afgedrukt is. De jury zal aangeven waar de combinatie scoort.

Op deze manier kunnen ruiters maar ook trainers zien waar de goede punten liggen maar ook waarom ze in een normale proef mogelijk niet boven een bepaald punt komen.

Door het inzichtelijk te krijgen voor zowel de ruiters als trainer, wordt het mogelijk beter voor een ruiter te begrijpen waar de goede maar ook mindere punten liggen. Hier kan dan gerichter voor getraind worden.

Als mooie bijkomstigheid kan deze proef tevens worden gebruikt voor de ruiters die jonge paarden ervaring op de baan willen laten opdoen. Dat kan perfect met deze proef zonder dat er gelijk een punt aan het jonge paard wordt gehangen(of in een lichtere proef moeten starten.)

Iedere deelnemer ontvangt naast het guideline-protocol ook een VIT lintje als aandenken aan de proef.

De proef heet heel toepasselijk de ‘VIT educatie’ proef.

Mocht je als vereniging deze proef willen uitschrijven neem dan contact op met de VIT.