Maxime Mijnlieff komt vanaf 2024 in de sport uit voor Nederland

27-03-2024

Beste sportruiters,

Maxime Mijnlieff heeft naast een Duits paspoort ook een Nederlands paspoort. Omdat ze al vanaf 2021 in Nederland woont heeft ze besloten om een formele aanvraag bij de FEIF in te dienen, voor het wijzigen van haar sportnationaliteit. Ze voldoet aan alle voorwaarden voor deze wijziging en daarom komt ze in het nieuwe sportseizoen uit voor Nederland.

Hieronder staat een door Maxime zelf geschreven introductie:

"Hi, mijn naam is Maxime Mijnlieff. Sinds 2,5 jaar woon ik in Amsterdam, waar ik International Business studeer. Mijn vader is Nederlands, mijn moeder is Oostenrijks en ik ben geboren en getogen in Düsseldorf, Duitsland. Aangezien mijn vader altijd Nederlands met mij gesproken heeft, kan ik de taal goed begrijpen; het spreken is nog beperkt, maar daar werk ik aan:-)

Ik rijd mijn hele leven al paard, en IJslandse paarden in competitieverband sinds 2012. De laatste 4 jaar ben ik voor het nationale team van de German Young Riders gereden. 2024 is het eerste jaar dat ik bij de volwassenen zal rijden. Gedurende de laatste jaren heb ik met 3 paarden toernooien gereden. Mijn beste toernooi paard is Kardináli fra Kjartansstödum. Ik rijd met hem voornamelijk V1 en T1. 

Aangezien ik in Nederland woon en ik mij gezien mijn achtergrond zeer verbonden met het land voel, vind ik het echt fantastisch dat ik op toernooien nu voor Nederland uit zal komen!

Ik verheug me hier heel erg op, en ik kijk enorm uit naar het komende seizoen :) "

We wensen Maxime van harte welkom binnen de Nederlandse IJslandse sportwereld.