Lezing "Drachtigheid en de moeilijke merrie" door Karin Hendriks

19-04-2023
Lezing  "Drachtigheid en de moeilijke merrie" door Karin Hendriks

Op 11 mei vindt de jaarlijkse klankbordbijeenkomst van het NSIJP plaats in Klarenbeek. Dit jaar combineren we de klankbordbijeenkomst met een interessante lezing van Karin Hendriks over "Drachtigheid en de moeilijke merrie"!

Een natuurlijke dekking is helaas niet voor elke merrie de oplossing om drachtig te worden. Daarnaast is de regelgeving rondom dekkingen continue aan veranderingen onderhevig. Vooral als een dekhengst in bijvoorbeeld Duitsland gestationeerd is, vraagt dit enige voorbereiding.
Het natuurlijk dekken is ook niet zonder risico, want de merrie en/of hengst kan beschadigd raken. Daarnaast kunnen er ziektes worden overgedragen, bacterieel en viraal, die de vruchtbaarheid negatief kunnen beïnvloeden. Wanneer je om die redenen kiest voor het toepassen van KI, dan vraagt dat begeleiding van een dierenarts voor de merrie, maar ook voor het afnemen en verwerken van sperma.

Deze lezing zal jullie als fokkers meenemen in de merriebegeleiding en ook de “probleem” merrie bespreken. Daarnaast wordt kort embryo spoelen/transplantatie en OPU/ICSI toegelicht.

Het belooft een zeer informatieve avond te worden, voor een ieder die in de fokkerij geïnteresseerd is!

Datum: 11 mei 2023

Locatie: Bee in the garden, Woudweg 106, 7381BB Klarenbeek

Programma

18:30 inloop
19:00 start klankbordbijeenkomst
19:45 korte pauze/uitloop klankbordbijeenkomst
20:00 lezing Karin Hendriks
22:00 uiterlijk einde

Het is een openbare bijeenkomst en iedereen is welkom, maar het is fijn wanneer je je even aanmeldt via onderstaand formulier: