Jonge hengstenkeuring 2021, bedankt!

01-01-0001
Jonge hengstenkeuring 2021, bedankt!

Waar we vorig jaar nog hoopten dat in 2021 alles weer ‘normaal’ kon plaatsvinden, moest de Jonge Hengstenkeuring 2021 opnieuw coronaproof worden georganiseerd. Dat betekende geen publiek, strakke tijdsschema’s en instructies voor alle aanwezigen om de richtlijnen goed na te leven. Dankzij de goede organisatie met de onvolprezen Ettje Graafsta van het NSIJP-kantoor en de vrijwilligers Mirella Bast, Dirk Swart en René de Vink is het wederom gelukt om onder verantwoordelijkheid van onze stamboeksecretaris Carla Kemme een prachtige keuring neer te zetten. Er zijn 12 paarden gekeurd door het internationale keuringskoppel Jon Siiger Hansen en Tom Buijtelaar. De uitslagen vind je hier (link). Dankzij de goede afspraken en de medewerking van alle betrokkenen liep het gesmeerd. Dank aan alle eigenaren, voorbrengers, officials en vrijwilligers die hierbij betrokken waren.

Geen publiek betekent ook dat onze leden niet kunnen genieten van alle mooie hengsten en – naast de gezelligheid -  ook informatie missen op het gebied van fokkerij. Gelukkig is er een livestream gerealiseerd zodat iedereen toch mee kon kijken naar de exterieur keuring en de verrichtingen van de hengsten. Met het deskundige commentaar van jurylid Tom Buijtelaar en de informatie die speaker Ingrid Weijers gaf kon iedereen die dat wilde de keuring in beeld en woord goed volgen. Patty van der Kaaij heeft weer gezorgd voor prachtige foto’s van hengsten. De interviews van Els Corstens met eigenaren van de verschillende hengsten over hun paard en de ervaring met het voorbrengen maakten het beeld voor de kijkers totaal. We zijn er trots op dat met de inzet van al deze betrokken leden het lukt om ook in corona-tijd de fokkerij goed voor het voetlicht te brengen bij al onze leden.

Het is de bedoeling om zolang er nog veel beperkingen gelden van grote evenementen via livestream verslag te doen. Houd de NSIJPsite in de gaten!

Namens het bestuur van het NSIJP
Lieke van Poucke, secretaris