Eerste resultaten NK Jeugd 2019

24-08-2019
Eerste resultaten NK Jeugd 2019

Vandaag rijden - onder een stralende zon - de jeugdruiters hun proeven voor  de Nederlandse kampioenschappen. Via onze website houden we iedereen op de hoogte van de resultaten. Vanmorgen om 10 uur was de start en inmiddels is al een fiks aantal proeven verreden. 

Tölt in Harmony (al enkele jaren een proef op jeugdwedstrijden) is als eerste proef gereden. Bovenaan eindigde Rosanne Beijk met Öðlingur van de Leye, score 6,10. Tweede is Eveline van Niekerk met haar hengst Erlendur frá Paol-Kaat met een 5,90 en de derde plek is voor Isolde van de Molengraaf met Chouffe frá de Kronkel. Mooie prestaties!

De T1 is alleen gereden dor Dromelot van Helvoort met Jupiter frá Garðarkoti die hier een mooie 6,00 behaalde.

In de selectie van de T3 is Dylan Humble met Glódis frá Blesastöðum 1A als eerste geëindigd (6,17), gevolgd door Esmee Versteeg met Greifi frá Fensalir (5,63) en Gerbrig Folkertsma met Flórus frá Wyler (5,50). 

Als hoogste in de selectie van de T4 eindigde Christa Rike met Foss vom Forstwald met een puntentotaal van 6,53! Tweede is Zoë Adriaanse met Isafold van de Hoge Bomen (5,73) en Jet van de Hoeve en haar paard Svartu frá Niðurlandi bezetten met een score van 5,33 de derde plek.

De T6 selectie is gewonnen door Seva Peters met Torfi frá Heiða-Faxi (5,8). DE tweede plek is voor Meike de Graaf met Vafi frá Fitjum (5,50) en op de derde plaats staat Evy Collard met Bjór frá Liberté (5,37).

De selectie T7 is door 11 ruiters gereden en gewonnen door Paulien Rottiers met Dugur frá Skriðu (5,83). Julie Klomp met Ofsi frá Wyler en Dylan Humble met Viðar frá Suður zijn ex aequo als tweede geëindigd met een puntentotaal van 5,60. 

Als laatste is inmiddels ook de T8 selectie gereden waarin maar liefst 14 jeugdruiters zijn gestart. De eerste plek is gegaan naar Mylou Suylen met Lion vom Brandenbüsch (6,03), gevolgd door Veerle Oldenburg met Birtingur (5,47) en Niobe Kerstjens met Brandur frá Flugumýri II (5,37). 

Prachtige resultaten al op deze Nederlandse Kampioenschappen Jeugd op de Langegracht in Esbeek.