Jan Pelsprijs 2022

07-07-2022
Jan Pelsprijs 2022

Het NSIJP is trots op haar vrijwilligers en daarom reiken we jaarlijks de Jan Pelsprijs uit. Een prijs die is bestemd voor een vrijwilliger die opvalt door bijzondere inzet voor de vereniging en het IJslandse paard.

De prijs is ruim 15 jaar geleden in het leven geroepen ter nagedachtenis aan Jan Pels. Jan was een geweldige vrijwilliger die zich overal met veel enthousiasme inzette en het verenigingsgevoel uitdroeg. Zoals zijn dochter Jet Pels zo mooi zei: Wat hem kenmerkte was dat je er per definitie bij hoorde, tenzij het tegendeel bewezen was. Hij maakte geen onderscheid naar achtergrond of wat je voor je beroep deed. Als je liefde had voor het IJslandse paard en je daar met plezier voor inzette hoorde je erbij.

We horen graag van onze leden aan wie zij in 2022 deze prijs willen uitreiken; wie heeft die bijzondere inzet voor de vereniging en / of IJslander-evenementen laten zien?

Traditiegetrouw reiken we de Jan Pelsprijs uit tijdens de NK. Dit jaar vinden die plaats bij Wedstrijden Zuid in Oirschot van 22 tot en met 24 juli. We nodigen al onze leden uit om voorstellen te doen. Vertel ons je idee met onderbouwing via  bestuur@nsijp.nl, voor 14 juli!

 

(op de foto de winnaar van de Jan Pels prijs 2021: Manuela Bikbergen)