Jan Pelsprijs 2021 voor Manuela Bikbergen

17-10-2021
Jan Pelsprijs 2021 voor Manuela Bikbergen

Vandaag is - op de laatste dag van de zeer goed geslaagde herfsteditie van Wedstrijden Zuid - de Jan Pelsprijs uitgereikt. Jaarlijks krijgt een vrijwilliger die zich op een bijzondere manier inzet binnen onze IJslanderwereld deze prijs. Dit jaar ontving Manuela Bikbergen uit handen van Jet Pels (dochter van Jan Pels) als prijs een prachtig beeld, gemaakt door Annetje van Praag Sigaar.   

Het uitreiken van de Jan Pelsprijs is ieder jaar een feestelijk moment binnen onze vereniging. In de IJslanderwereld wordt bijna alles door vrijwilligers gedaan, vrijwilligers zijn zo de ruggengraat. Daarom zijn we alle vrijwilligers dankbaar voor hun inzet én is het zo leuk om jaarlijks één van hun in het voetlicht te plaatsen.  

Wat maakt de inzet van Manuela bijzonder?

Zij is een vrijwilliger met een jarenlange inzet die wordt beschreven als vriendelijk, constructief, ontzorgend en vooral positief. Meestal achter de schermen staat ze klaar om anderen te helpen: als ze ergens tegenaan lopen en het even niet meer weten, om geduldig uitleg te geven over onze soms ingewikkelde systemen, om brandjes te blussen!

Zij is een vaste kracht bij talloze wedstrijden; in het Noorden, maar ook in het Zuiden van het land en bij WK’s, en op zo’n manier dat organisatoren kunnen denken: Manuela in ons team? Oh dan komt ’t goed!! 

Behalve als westrijdondersteuner en -organisator heeft zij zich ook ingezet voor fokkerij-activiteiten, WKbegeleiding en VIT.  

In de IJslanderwereld mogen wij ons gelukkig prijzen met een vrijwilliger die zo veelzijdig en veerkrachtig is en die haar kwaliteiten op zo’n positieve en hulpvaardige manier inbrengt.

Manuela heeft de Jan Pelsprijs dus dik verdiend!

 

(Foto Henk Peterse)