Het YouthCup team 2024 van Nederland is bekend!

26-06-2024

Zes jaar geleden was de laatste YouthCup, in Zweden. Twee jaar terug is de YouthMaster georganiseerd om niet een hele generatie jeugdruiters door corona het echte internationale IJslandse paarden wedstrijd gevoel te laten missen. Nu in 2024 gaan er maar liefst acht combinaties naar het mooie Zwitserland!

De combinaties die Nederland dit jaar vertegenwoordigen zijn:

  • Selina van der Hem met Saela frá Nýttland
  • Isolde van de Molengraaf met Blettur frá Saudafelli
  • Britt Kikstra met Vinur frá Hófadyn
  • Indy Nes met Silfri frá Hákoti
  • Merel Boor met Máni frá Skoti
  • Hieke Wester met Gústi gódi frá Bringu
  • Isis Tienstra met Stefnir frá Hrísdal
  • Luna Landsman met Baldur van ’t Slingerbos

Deze acht meiden sturen we zeker niet alleen op pad: samen met Countryleader Maaike Akkerman en Teamleader Jet van de Hoeve zullen ze af reizen naar de bergen van Zwitserland.

Volg de avonturen van deze meiden via het Instagram account:
https://www.instagram.com/youthcup_teamnl/

Niet bekend met de FEIF YouthCup?
De FEIF YouthCup is een tweejaarlijks evenement waarbij jonge ruiters de kans krijgen om elkaar te leren kennen en vriendschappen te sluiten. De ruiters vertrekken een week lang op kamp waar zij in internationale teams worden ingedeeld en hun eigen teamnaam bedenken. Samen met dit team nemen ze de hele week les met focus op diervriendelijk en correct rijden en sluiten dit af met een wedstrijd. De deelnemers rijden dan voor hun internationale team en niet voor hun eigen land. De YouthCup is bedacht met allroundruiters in het achterhoofd, wat ook terug te zien is in de onderdelen. Er zijn namelijk niet alleen ovaal- en telgangbaanproeven maar ook een vlaggenrace, dressuur, trail etc. Een ruiter hoeft dus niet bijvoorbeeld de allerbeste tölter te hebben om aan de YouthCup deel te nemen. De focus van de week ligt op de allround ervaring met je paard, de ervaring met het internationale team, horsemanship, het sluiten van vriendschappen en sportiviteit.