Estafetterijders op weg

16-06-2019
Estafetterijders op weg

Afgelopen zaterdag is vanuit Oirschot een groep estafetterijders vertrokken richting de Duitse grens. Op zaterdag 29 juni ontmoeten de Nederlandse estafetterijders daar de Duitse estafetterijders en overhandigen de baton.

De baton is een door de FEIF beschikbaar gestelde staf die een boodschap bevat voor de organisatie van de komende Wereldkampioenschappen. Volgens goed gebruik gaat de baton verder op weg naar Berlijn, de estafetterit geeft een mooie invulling aan het FEIFmotto: mensen samenbrengen in de passie voor het IJslandse paard. 

Tijdens de gezellige keuring in Oirschot zijn in de baton brieven van het team Worldchampionships Oirschot 2017 en het NSIJPbestuur geplaatst. Onder het toeziend oog van Floor Hijmans - die mede de estafetterit organiseert - heeft Niek van Nunen van het team Worldchampionships Oirschot de baton verzegelt. Jacob Jan Rijnberg (NSIJPbestuur) heeft de baton overhandigd aan de estafetterijders, waarna de estafetterijders door het aanwezige publiek zijn uitgezwaaid. Wij wensen hen een mooie reis!