Eerste resultaten NK 2019

13-07-2019
Eerste resultaten NK 2019

Gisteren is in Exloo het NK IJslandse paarden begonnen. Een wedstrijd waar de combinaties in verschillende proeven Nederlands kampioen kunnen worden, maar die ook van belang is voor de samenstelling van het WKteam. In Exloo kunnen de laatste resultaten voor de equipeselectie gereden worden. 

De NK is dit jaar georganiseerd door de regionale rijvereniging IJRN. Na intensieve voorbereidingen van de wedstrijdcommissie lagen de banen er vrijdag strak bij. 

Op vrijdagochtend is gestart met de F1. Marion Duintjer met Kjölur frá Varmalæk is als hoogste geëindigd in de voorronde. Met een score van 6,47 heeft zij bovendien een mooie prestatie laten zien voor haar deelname aan de WK-selectie. De voortgang van de WKselectie is te volgen via: https://wkberlijn.nsijp.nl/scores.html

De andere scores voor de F1 (en andere proeven) zijn terug te vinden via: https://ticker.icetestng.com/event.cfm?id=edb86898-0c3c-48fa-a97c6e1e4a603ab6&lang=en_US

Na de F1 is de V1 gestart. Vanwege de enorme regenval is die halverwege afgebroken. Nadat het team van IJRN met man (mens) en macht heeft gewerkt aan het weer droog maken van het terrein en opnieuw prepareren van de banen is de V1 vanmorgen weer opgestart. Anne Lene Holm met Náttar fra Slippen is eerste in de selectie geworden. 

Anne Lene heeft daarnaast op zaterdagmorgen met Seifur frá Oddhóli de PP1 gewonnen met een score van 7,29.