Eerste bijeenkomst Nederlandse Equipe richting het WK

28-07-2023
Eerste bijeenkomst Nederlandse Equipe richting het WK

Afgelopen zondag is de (bijna) complete equipe -bestaande uit zes jeugdruiters, zes volwassenen en de eigenaren en ruiter van twee fokkerijpaarden- bij elkaar gekomen in het cultureel centrum “de Gelderlandfabriek” in Culemborg, om de eerste stappen te zetten naar de (gezamenlijke) prestaties op het WK.  Alleen Anne Frank Andresen, de eigenaresse van het fokkerijpaard Thokkadís frá Telmustödum ontbrak. Anne woont in Denemarken en is ook lid van de Deense equipe voor de sport, zij zal daarom zeer beperkt aanwezig zijn binnen de Nederlandse equipe.

Na een hele spannende selectie op het NK, die tot de allerlaatste proef voor een aantal ruiters van groot belang was om wel of niet te mogen deelnemen aan het WK, is het voor de definitieve equipe nu tijd om zich op te maken voor het WK.  Alle paarden zijn in de dagen voor de bijeenkomst goedgekeurd door onze teamveterinair Julie Brunsting, wat een hele fijne start is.

De bijeenkomst is geopend door Chef de Mission Arjen Heerema en Menthe van Vierssen gaf een toelichting op de agenda van de bijeenkomst. Na de opening werden de taken verdeeld en gingen de ruiters aan de slag met sportpsycholoog Sanne Beijerman, om de focus op het WK als team maar ook op de individuele prestaties door te nemen.

De grooms gingen ondertussen enthousiast aan de slag met een verdeling van de taken die tijdens het WK te doen zijn. Ook is de teamkleding uitgereikt, welke zeer enthousiast werd ontvangen, en hebben alle teamleden direct geposeerd voor een (team)foto. Als afsluiting zijn de eerste details van de WK week doorgenomen.

We proberen komende week nog een aparte digitale bijeenkomst met de vaste groom van Edward Gal, Vanessa Ruiter, in te plannen. Zij wil graag haar ervaring met grote wedstrijden delen met onze grooms.

Op naar een prachtig WK in ons eigen land!