De Youth Cup in Axevalla: een geweldige ervaring voor onze jeugd

08-08-2018
De Youth Cup in Axevalla: een geweldige ervaring voor onze jeugd

Alle ruiters, paarden en begeleiders zijn inmiddels weer terug van de Youth Cup in Axevalla, het internationale jeugdevenement dat de FEIF ieder twee jaar organiseert. De Youth Cup staat in het teken van (internationale) vriendschap, samenwerking, sportiviteit en natuurlijk IJslandse paarden.

Vanuit het NSIJP waren uitgezonden Eveline van Niekerk, Jet van der Hoeve, Sarah Guerra, Meike de Graaf, Freya Spee en Marlous Wester. Uit de berichten die we via de Facebookpagina van de equipe hebben kunnen volgen is wel duidelijk dat deze groep daar een geweldige tijd heeft doorgebracht met de Nederlandse equipe en met de internationale teams waar ze deel van uit maakten. De groep zag er tip top uit dankzij alle sponsoren.

De hele week zijn er trainingen geweest van goede trainers met de paarden. Maar nog veel belangrijker alle activiteiten naast het paardrijden. Een geweldige ervaring om jeugd uit andere landen te leren kennen. De Youth Cup werd afgesloten met wedstrijden. In een sterk deelnemersveld met 78 deelnemers uit  15 verschillende landen hebben ‘onze ‘ combinaties mooie prestaties neergezet zoals een 8e plaats in de Flagrace voor Eveline en Erlendur, Jet werd met Skolla 9e in de trail en  Freya behaalde met Stokkur een 2e plaats in de B finale van de V 5 en werd zo 7e in het V5-klassement.

Verder hebben Marlous met Gjalp, Meike met Vafi en Sarah met Vaka prijzen behaald met het internationale team waarin ze reden, respectievelijk 5e, 4e en 1e. Goed gedaan!!

Een Youth Cup kan niet zonder de inzet van heel veel vrijwilligers, vanuit de FEIF, vanuit onze Zweedse zusterorganisatie en natuurlijk door de countryleaders en de teamleaders uit de verschillende landen. Voor ons land heeft Liselotte van der Togt op een prachtige manier de equipe begeleid als countryleader, een taak die zowel in de voorbereiding als tijdens de Youth Cup veel energie en inzet vraagt. Dat met steun van de jeugdcommissie die ook veel tijd heeft besteed aan het regelen van wedstrijden en niet te vergeten de nieuwe selectieprocedure. Stella Timmermans en Matisse Brummel  hebben zich in Zweden vol vuur ingezet voor de begeleiding van hun internationale teams.