De Wolf in Nederland

28-11-2022
De Wolf in Nederland

Momenteel loopt de discussie rondom de wolf in Nederland op. Ook van onze eigen leden ontvingen we verschillende berichten over ervaringen met de wolf.

Als NSIJP hebben wij geen mening over het wel of niet handhaven tegen de wolf. Wel hebben wij als bestuur navraag gedaan bij verschillende organisaties, over hoe we als NSIJP leden om kunnen gaan met deze situatie. Wij hebben contact gehad met de Sectorraad Paarden, met andere stamboeken en met onze buurlanden die al wat langer met de wolf te maken hebben.

Het enige wat we op dit moment kunnen, is het beschermen van onze paarden. Er is inmiddels veel informatie te vinden op internet over hoe je je paarden kunt beschermen tegen de aanvallen van de wolf. Het ‘s nachts binnen stallen en een goede omheining om de weides en paddocks, zijn de meest voor de hand liggende preventiemiddelen.

Op 12 december om 20.00 uur organiseert Horses een webinar over de Wolf en de Paardensector. Meer informatie vind je hier.

Vanuit de Sectorraad Paarden is er regelmatig contact met de verschillende overheden, over hoe om te gaan met de situatie. In navolging hiervan volgen wij als bestuur de ontwikkelingen aandachtig.

Wanneer er meer informatie binnenkomt, dan houden wij jullie hiervan op de hoogte.

Het bestuur NSIJP