De uitslagen van de finales NK Jeugd

25-08-2019
De uitslagen van de finales NK Jeugd

Na de jeugdonderdelen zijn de finales van de tölt- en de gangenproeven gereden. Ook daar zijn weer mooie prestaties geleverd. 

Töltproeven

De finale T8 is gewonnen door Mylou van Suylen met Lion vom Brandenbüsch. Op de tweede plek is geëindigd Niobe Kerstjens met Brandur frá Flugumýri II en de derde plek was Veerle Oldenburger met Birtingur. 

In de T7 is de winst in de finale gegaan naar Julie Klomp met Ofs frá Wyler, gevolgd door Paulien Rottiers met Dugur frá Skriðu als tweede en Berber Kaak met Dóttla frá Wyler als derde. 

Evy Collard met Bjór frá Liberté  heeft de finale T6 gewonnen. De tweede plek was voor Meike de Graaf met Vafi frá Fitjum en op de derde plek is geëindigd Jasper Boon met Dalla frá Wyler. 

Met Greifi frá Fensalir heeft Esmee Versteeg de T3 op haar naam gezet, tweede in deze proef is geworden Dylan Humble met Glódis frá Blesastöðum. De derde plaats is naar Noa van den Langenberg met Börkur frá Ülfsstödum gegaan. 

Gangenproeven

In de gangenproeven zijn finales gereden voor de V5, V3, V2 en F2.

Winnaar in de V5 is Julie Klomp met Ofsi frá Wyler. De tweede plek was voor Mylou van Suylen , dit keer met Kvikur frá Ingólfshöfði en Kalea Orgers  met Loki frá Stöð heeft de derde plaats veroverd.

In de V3 is Dromelot van Helvoort met Djásn Svartursdottir frá Lálendi winnaar, gevolgd door Freya Spee met Skyr frá Libèrté en Esmee Versteeg met Bósi frá Hofi. 

De finale V2 heeft als winnaar Renée de Munck met Sandra frá Dufþaksholti. Zoë Adriaanse met Isafold van de Hoge Bomen heeft de tweede plek en als derde is geëindigd Gerbrig Folkertsma met Flórus frá Wyler. 

De winst in de F2 finale is naar Christa Rike met Foss vom Forstwald gegaan, gevolgd door Josefine van Vessem met Ösp frá Hofi op de tweede plek. Sander Marsen met Von frá Dýrfinnurstöðum is als derde in de F2 geëindigd. 

 

De winnaars zijn gehuldigd door Bert de, Uijl, voorzitter/sportcommissaris, het is prachtig om te zien welke mooie resultaten er door de jeugdruiters zijn behaald tijdens dit NK Jeugd 2019. Voor jullie allemaal: van harte gefeliciteerd!