Belangrijke wijzigingen in de Sport per 1 april 2023

17-03-2023
Belangrijke wijzigingen in de Sport per 1 april 2023

De FEIF heeft dit jaar op de conferentie in februari een groot aantal wijzigingen aangenomen in de regels, die gelden tijdens onze wedstrijden. Net als andere jaren zal er nog een samenvattend stuk door ons geschreven worden, met daarin de belangrijkste informatie in het Nederlands.

Omdat het nieuwe seizoen al op 1 april ingaat en alle wijzigingen vanaf dat moment geldig zijn, willen we de belangrijkste wijzigingen voor de Sport alvast met jullie delen. Daarom hier alvast een link naar de 2 publicaties van de FEIF:

FEIF Sport Rules & Regulations vanaf 1 april 2023

FEIF Document Wijzigingen per 1 april 2023

Let op: de belangrijkste wijziging is dat er vanaf 1 april gewerkt wordt met een lijst van toegestane bitten en optomingen. Tot nu toe was dat omgekeerd: er was een lijst met verboden bitten en optomingen, maar die is nu dus vervallen.

Je mag vanaf 1 april alleen maar gebruik maken van bitten (en neusriemen) die voldoen aan wat er op onderstaande pagina staat:

FEIF Equipment

Gebruikers van bitloze hoofdstellen LET OP: het gebruik van een hackamore is NIET meer toegestaan vanaf 1 april. Zie de tekst op de website voor wat nog wel is toegestaan.

Foto: Neddens Tierfoto