Begeleidingsteam WK Berlijn bekend

01-05-2019
Begeleidingsteam WK Berlijn bekend

Het “kern” begeleidingsteam staat vast voor het aankomende WK.

Voor de positie van Chef de Mission heeft het bestuur van het NSIJP, na een selectieprocedure, Arjen Heerema aangesteld. Om het team aan te vullen heeft Arjen twee personen bereid gevonden om hier samen met hem veel tijd en energie in te steken: Nanco Lekkerkerker en Ellen Meesters.

Gezamenlijk zullen zij de belangrijke rol vervullen om het team te begeleiden. Het zwaartepunt van de werkzaamheden ligt natuurlijk tijdens het WK, maar ook in de voorbereiding naar het WK moeten er allerlei zaken geregeld worden met de FEIF, de organisatie in Berlijn en het NSIJP. Zeker omdat er dit jaar wederom een “volle equipe” naar het WK gaat met 12 sportcombinaties en maximaal 6 fokkerijpaarden. Kortom er is er heel veel te regelen en te begeleiden.

Arjen: "Onze ambitie als begeleidingsteam is om het mogelijk te maken dat we als team een maximale prestatie neerzetten in Berlijn. Wij kijken uit naar een sportief wedstrijdseizoen."

 

Arjen Heerema

Chef de Mission WK 2019

Nanco Lekkerkerker

Teamleader Sport

Ellen Meesters

Jeugdbegeleiding

Arjen

Voor Arjen is het zijn eerste WK als “Chef de Mission”. In 2017 heeft hij de fokkerij begeleid op het WK voor Nederland, ook dit WK zal hij de fokkerij begeleiden samen met één van de twee teamleden. Arjen is in de IJslanderwereld vooral bekend vanuit de fokkerij. In het dagelijks leven is hij werkzaam in een directiefunctie bij Hogeschool van Hall Larenstein.

Arjen: "De selectieprocedure is door de sportcommissie vastgesteld en door de sponsorcommissie omgezet naar een fantastische app waar alle potentiele WK-gangers zich hebben ingeschreven. Het mooie van deze app is dat iedereen die kan downloaden en de resultaten kan volgen. Het WK is daarmee meer dan ooit te voren nu al een item om te volgen waarbij transparantie een groot goed is!"

Nanco

Nanco heeft al meerdere WK’s gefunctioneerd als “Teamleader Sport”. Die ervaring is voor dit team van groot belang. Nanco is goed bekend met de procedures naar en op het WK. Ook dit keer gaat Nanco mee als “Teamleader Sport”.

In de IJslanderwereld is Nanco zeer bekend. Hij heeft in 2009 de “Jan Pels” prijs gekregen voor zijn bijzondere inzet voor de vereniging en IJslander evenementen. Hij heeft zitting in de ledenraad, is sportjurylid en actief ruiter. In het dagelijks leven is Nanco werkzaam in de horecasector.

Ellen

Voor Ellen is het een nieuwe taak. Zij zal de begeleiding van de jeugd als kerntaak oppakken en Nanco waar nodig assisteren. Ellen is als groom mee geweest naar het WK Berlijn 2013.

Ellen is reeds vele jaren actief in de IJslander wereld, o.a. met haar stoeterij Ævintyri, die zij samen met haar man Arnout Bakker runt. Ellen en Arnout hebben de “Jan Pels” gewonnen voor hun tomeloze inzet bij vele IJslander activiteiten, waaronder WK 2017 in Oirschot. In het dagelijks leven is Ellen werkzaam als docent aan een VMBO.