Bedankt!!!

20-10-2019
Bedankt!!!

Gisteren - 19 oktober - hebben we als vereniging op grootse wijze ons 60-jarig bestaan gevierd. De jubileumcommissie die bestond uit Mirella Bast, Michelle Goedhart, Merel van Vierssen en Stella Timmerman. Zij hebben zich de afgelopen maanden enorm ingespannen om van het event een groot feest te maken voor alle leden en ook veel andere geïnteresseerden. 

Het programma klonk als een klok en had enorm veel te bieden, dat bleek wel uit de grote stroom bezoekers (de duizend zijn we ruimschoots overschreden). De sfeer was uitstekend, de bezoekers enthousiast, kortom we kunnen terugkijken op een zeer geslaagde dag. 

Het was fantastisch dat er zoveel ruiters en paarden aanwezig waren die het IJslands paard in de volle breedte hebben laten zien. De lezingen en workshops waar bezoekers veel achtergrondinformatie konden opdoen waren drukbezocht. In de Amaliahal konden bezoekers genieten geweldige shows en clinics. De combinatie met het fokkerijevent gaf veel bezoekers de kans om met eigen ogen te zien wat voor prachtige veulens dit jaar geboren zijn. 

Het event bood de gelegenheid om voor meerdere mensen binnen onze vereniging waardering uit te spreken. Voor de fokkerij waren er diverse awards (daarover later meer) en de Jan Pelsprijs is uitgereikt aan Annemieke van der Linden. 

Ettje Graafstra is door Bert den Uijl (voorzitter bestuur) en Ivo Cleuren (voorzitter Ledenraad) in het zonnetje gezet. Ettje is al sinds 2006 onze steun en toeverlaat op het NSIJPkantoor. Ze staat voor alle leden klaar, is heel toegankelijk, lost problemen soepel op en is zo een heel belangrijke samenbindende factor binnen onze vereniging.  Verder werd Lieke van Poucke eindelijk een keer in het zonnetje gezet. Niet met een award of een prijs maar met een mooie toespraak van Arnout Bakker omdat weleens gezegd mag worden dat zij zoveel voor onze vereniging betekent.  

Door de KNHS - waar we te gast waren -  zijn we nog verrast met een heerlijke taart. Tijdens het feest 's avonds hebben Bert den Uijl en Stella Timmermans uit de handen van Gunnar Sturluson, de voorzitter van de FEIF (de internationale federatie) een mooie FEIFaward ontvangen vanwege onze 60e verjaardag. 

Natuurlijk willen we iedereen bedanken die aan deze dag heeft bijdragen, het zijn teveel mensen om op te noemen: bezoekers, jubileumcommissie, vrijwilligers (van ticketcontrole tot jurylid, van speaker tot stalbewaker, van kinderoppas tot NSIJPstandbemensing en de vrijwilligers voor al die andere taken die zijn vervuld), ruiters, grooms, fokkers die met hun veulens kwamen, workshopgevers, showruiters, juryleden, standhouders en alle anderen: bedankt voor jullie bijdrage aan dit geweldige feest.