Zondag 4 augustus

04-08-2019
Zondag 4 augustus

We beginnen met een terugblik op de zaterdag. Niet omdat we iets vergeten zijn maar omdat na ons vorige verslag we twee bijeenkomsten hebben gehad. Dus doen we daar nog even verslag van.

 

Teambijeenkomst

Alle ruiters en hun grooms en de teamleiding hebben hun wensen en hun condities voor een optimale presentatie kunnen bespreken. Een week geleden is het traject van teamvorming  ingezet onder leiding van een sportpsycholoog en het gevoel dat zich daar ontwikkelde heeft zich verder versterkt. We bedrijven een individuele sport maar onderdeel zijnde van een hecht team vergroot de kansen op succes en iedereen werkt daar aan mee. 
De eerste stappen naar een succesvolle competitie zijn gezet. Dat hoeft niet altijd een finaleplaats te zijn maar wel een waar iedere ruiter zelf trots op kan zijn.

TeambijeenkomstLandenavond

Voor de ruiters die nog niet eerder aan een WK hadden deelgenomen een bijzondere ervaring. Een ideale plek om kennis te maken met de andere teams en het ervaren van een toernooi-ervaring die uniek is. De hapjes en drankjes bij de standjes en het vele werk dat sommige landen in hun presentatie hadden gestopt maakten het een unieke beleving. De Nederlandse deelnemers presenteerden zich bijzonder al is het maar vanwege de altijd opvallende oranje shirts. De Nederlandse bijdrage viel ook in de smaak en alle hapjes en drankjes vonden gretig aftrek. Natuurlijk zijn we hartstikke jaloers op het Belgische team dat met Toy en Antoine een geweldige catering op eigen teamcamping hebben, maar zij ware wel het enige land waarvan de presentatietafel leeg bleef. Erg leuk was de presentatie van Slovenië die zich ook nog eens inspannen om de zeer kleine stamboeken van landen zoals Italië , Frankrijk en dus ook Slovenië naar een hoger niveau te brengen en het ras een grotere populariteit te geven. Het IJslandse team verzorgde een fantastisch optreden met een mannenkoor. Een politiek statement, tenzij ik dat verkeerd interpreteerde, werd gemaakt door het Britse team dat nadrukkelijk een EU-vlag boven de Union Jack had gehangen.

   

Presentatie Engeland

Landenavond

Presentatie Nederland

Presentatie Slovenië

 

Openingsceremonie

Wie had bedacht om de openingsceremonie op zondagmiddag te organiseren in de wetenschap dat er nog niet één wedstrijd of keuringsactiviteit plaats vindt. Dus dacht uw verslaggever dat er een leeg stadion zou zijn en het dus een lege huls zou blijken te zijn. Wat worden vandaag die verwachtingen gelogenstraft. Duizenden toeschouwers kwamen hiervoor speciaal naar het WK terrein en zorgen voor een op sommige plaatsen bijna vol stadion. Met veel woorden van waardering en een prachtig defilé van de deelnemers. Als Nederlander ben je ook nog apetrots op het Nederlandse team dat er zo mooi bij liep. Met trotse vlaggendragers, uit het oog springende kleding afgesloten met de megagrote vlag met Nederlands WK embleem.

 

Nederlandse ruiters en begeleidingsteam

Nederlandse ruiters en begeleidingsteam

ruiters met begeleiders

Ruiters en begeleiders