Zaterdag 3 augustus 2019

03-08-2019
Zaterdag 3 augustus 2019

Het volledige team is gearriveerd en begint langzaam te acclimatiseren. Dat betekent dat de teamcamping en zelfs ook het WK-terrein langzaam oranje begint te kleuren. De kleding waar Jaap Groven heel veel tijd aan heeft besteed is in het oog springend en uitermate representatief. De rijjasjes zijn chique en door Renate Leereveld (moeder van Lisa) worden ter plaatse de prachtige emblemen (met dank voor het ontwerp aan John van Helvoirt) erop genaaid. Dat embleem is de spreekwoordelijke kers op de taart. 

Renate naait de logo's 


Weeromslag
Werden we gisterenmiddag nog bedolven onder het stof en de stofwolken, konden we aan het eind van de middag een heftige onweersbui ervaren. Een paar uur grote plassen en nu gelukkig gevolgd door wisselend bewolkt en een mooie bodem voor de camping en de zandpaden. Ook de (zwarte) paddocks kunnen nu gelukkig weer gebruikt worden. De organisatie was zelfs zo behulpzaam dat we voor de schimmel paarden een aparte rijbak toegewezen kregen zodat die ook kunnen ontspannen zonder direct weer een wasbeurt te hoeven ondergaan.

De eerste training in het stadion
Vandaag hebben de meeste ruiters hun eerste training in de ovaalbaan afgewerkt. Afhankelijk van de dag waarop men arriveerde kon dat al wat intensiever of was dat slechts een gewenning aan de omstandigheden. Ook de meeste trainers zijn gearriveerd en konden, vaak samen met Siggi Marinusson al voor de juiste balans tussen spanning en ontspanning zorgen. Niemand wil te vroeg pieken en daar is vandaag een goede aanzet toegegeven.

Anne Lene maakt een video

Anne Lene maakt een video in het stadion

bas

Bas

Christa

Esmee

Esmee

Jaap

Jaap

Kirsten

Kirsten

Lisa

Manon

Manon

Marion en Evelyn - nu nog even kijken

Marion en Evelyn - nu nog even kijken

Mieke

Mieke

Tom

Maximus

Maximus frá Telmustöðum

 

Aanmoediging door team Belgium

Aanmoediging door team Belgium

 

Eerste teammeeting en start WK
Eind van de middag vinden de eerste teambijeenkomsten plaats en worden de condities om optimaal te presteren nog verder uitgewerkt. Morgen start ook het officiële programma voor het publiek met het laatste deel van de estafette tussen Oirschot en Berlijn met de prachtige optocht onder de Brandenburger Tor en de rit naar het WK-stadion door de ‘oude’ stad. De binnenkomst in het stadion wordt  tegelijkertijd de officiële opening met de traditionele parade.

Landenavond
Vanavond presenteert Nederland zich op de Landenavond traditioneel met Oranjebitter, Beerenburg, Hollandse kaas, drop, Wilhemina pepermunt en originele harde worst. Misschien oubollig maar als de andere teams het niet lekker vinden dan weten wij er zelf wel raad mee.

landenavond