Aankomst dag - vrijdag 2 augustus 2019

02-08-2019
Aankomst dag - vrijdag 2 augustus 2019
Vandaag komen de meeste ruiters en hun paarden aan. Gisteren is de teamleiding begonnen met de opbouw van de teamcamping. Dat vergt altijd meer aandacht dan je van te voren kunt bedenken. De aangekochte elektriciteitsvoorziening ontbrak, het hele campingterrein is een grote vlakte van zwart stuifzand en de teamcamping wordt voortdurend in gebruik genomen door teamleden van andere landen. Dat oplossen vergt enig organisatietalent en dat is gelukkig ruim voorhanden.
 
De ruiters die ook het WK van 2013 hebben meegemaakt zijn vooral bang voor de stallen en de logistiek. Nog niet alles is optimaal maar de stallen zijn een grote verbetering tot vreugde van paard en ruiter.
 
Stofwolken
Het hele terrein is met de huidige droogte één grote stofvlakte. Dat is voor de paarden niet zo geschikt dus de paddocks die misschien wel de slechtste zandbodem van alles hebben is dus door de begeleidende dierenarts niet zo geschikt geacht. Misschien dat de eerste regen die nu wel verwachten daar een positieve wending aan kan geven.
 
Laatste voorbereidingen van de organisatie
Het toernooi begint officieel pas op maandag maar op vrijdag beginnen al de veterinaire keuringen van de fokkerijpaarden. Overal op het terrein zijn in een allerlaatste sprint nog werklui en vrijwilligers aan het werk om de laatste voorzieningen aan te brengen. Het is indrukwekkend zoals er de afgelopen jaren is geïnvesteerd in nieuwe rijhallen en stallen. Aan de terreinverharding wordt nog volop gewerkt. Dat is jammer maar tegelijkertijd wordt de uitgangspositie voor een nieuw WK over een aantal jaren er nog beter op. Als Nederlander wordt je regelmatig door andere teams aangesproken over het feit dat de organisatie zelf verre van optimaal is, en dan wordt vooral naar Oirschot gewezen. Een groot compliment voor het WK-team-2017 maar tegelijkertijd een standaard waar ook bijna niemand aan kan voldoen. Dus ook voor nu veel waardering voor het organisatiecomité.
 
Eerste reactie van de teamleider
Met de binnenkomst van de ruiters en de paarden is een eerste aanzet gegeven voor een fantastisch evenement. De sfeer is goed, de organisatie doet er alles aan om alles in goede banen te leiden en alle factoren voor een goede prestatie zijn aanwezig. Het team en de leiding zijn vast voornemens er een prachtig WK van te maken.
 
De trainingen starten 
De ruiters die gisteren zijn gearriveerd hebben inmiddels hun eerste training erop zitten. De sfeer waarin ze dat doen is goed en ook de paarden staat er prima voor. Wij kunnen gaan aftellen.